Balkongprojektet - Uppdatering

01 september 2014

 

Arbetet för att skaffa balkonger har nu pågått i över ett år. Sedan i vintras har styrelsen tagit professionell hjälp.

 

Det har nu visat sig att våra hus är särdeles snålt byggda, med enradigt tegel och där själva teglen har blandats ut med sågspån(!) som man tydligen gjorde under andra världskriget. Detta innebär att de helt enkelt inte håller för normala balkongkonstruktioner.

Ska vi bygga sådana balkonger som vi har fått bygglov för, måste lodräta balkar (tänk järnvägsräls) monteras på insidan av väggen mellan golv och tak, på varsin sida av fönstret. Dessutom måste golven rivas upp mer ca 1,5 m2 framför dessa balkar för infästning i bjälklag. Med ett sådant förfarande skulle balkongerna kosta ca 160 000 kr styck.

Detta dystra besked gör att vi måste kolla med er hur intresserade ni fortfarande är. Kanske flera är intresserade av att endast sätta in en dörr för s.k. fransk balkong, så som många i bottenvåningen får?

Hör av er till samordnarna för balkonggruppen; Viktor Sebes (viktor.sebes@gmail.com) eller Magdalena Czarnecki (magdalena@tjaneski.com), så får vi se hur vi ska fortsätta. Bygglovet går ut i april 2015.