Stålpennan – på väg mot en grönare vardag

01 september 2014

Stålpennan har som ambition för 2014 att öka trivseln och komforten vid uteplatserna, samt att vi ska bli fler hushåll som utsorterar organiskt avfall.

Känner ni er redo att skaffa ett hushålls-kit för insamling av organiskt avfall eller behöver nya kompostpåsar så kan ni hämta det hos föreningens expeditionschef Tor Johnsson, när han håller expeditionen öppen (se hemsidan eller anslag på dörren i tvättstugekorridoren). Matavfallet blir till biogas som bl.a. SL-bussarna går på och denna utsortering bidrar dessutom till att minska det allmänna hushållsavfallet, där vi kämpar mot en stigande hämttaxa. Inom några år kommer vi sannolikt att debiteras efter hushållssopornas vikt, vilket gör det extra viktigt att utsortera organiskt avfall som ofta är vätskehaltigt och tungt.

Har du förslag på hur vi kan förbättra utemiljön eller vill vara med i trädgårdsgruppen, tveka då inte på att kontakta Stålpennans miljöansvariga Charlotta Löfstedt, B73.

Du kan även kontakta henne om du vill veta mer om gerillaodlingen vid gaveln på Bäckvägen 73.

Styrelsen vill även tacka alla som kom på städdagen den 12e april. Det var bra uppslutning och vi hann till stor del med målsättningen för dagen. För den som inte deltog men ändå vill bidra; kontakta gärna Charlotta, för det finns en del saker (bl.a. målarjobb för den händige samt fönsterputsning och visst trädgårdsarbete) som skulle behöva utföras, gärna nu medan det är varmt i luften.

Glöm inte bort att vi har en fantastisk möjlighet till att källsortera i soprummet och för att underlätta detta vill vi uppmana alla att inte bara slänga luktbefriade förpackningar som inte rinner/läcker, utan att även särskilt trycka ihop pappförpackningar och sticka in dem i bakkant på kärlet. Extrahämtning av dessa överfulla kärl kostar nämligen mer än dagens hämtningar.