Inbrott!!!

14 mars 2011 Då har det hänt det som alla har fruktat. Det hör dock inte till vanligheterna att inbrott förekommer i vår förening, men nu har det alltså skett.

Natten mot söndagen den 6 mars fick en av våra grannar inbrott i sin lägenhet. Inbrottet skedde enkelt med hjälp av en skruvmejsel som bändverktyg mellan fönster och karm, och därefter hade fönstret pressats upp så att träet i mittstolpen gav vika.
För att undvika att fler drabbas av detta kan man öka skyddet t.ex. genom att låta klä mittstolpen med ett metallbleck. Ni som bor i hyresrätter genom HSB Stockholm bör vända er dit med önskemål om att få säkerheten förbättrad. Alla som bor i bostadsrätt bör ta upp frågan med sina egna försäkringsbolag, som ibland själva rekommenderar en lämplig åtgärd i preventivt syfte.

Polisen har dessutom synpunkter på det faktum att många i Stålpennan inte har bytt ut ytterdörrarna mot moderna säkerhetsdörrar, som inte bara håller tjuvar på rätt sida om dörren utan även är effektiva mot lukt och ljud. Styrelsen har tagit in offerter från två företag som erbjuder sig att installera säkerhetsdörrar hos de som önskar. Offerterna kommer att sättas upp i trappuppgångar och i tvättstugan samt läggas upp på föreningens hemsida. Observera att båda företagen erbjuder precis samma dörr och att båda företagen är licensierade installatörer. Tyvärr medger Skatteverket inte ROT-avdrag för detta.

Ni som bor i hyresrätter kan få dörren installerad av HSB Stockholm mot en hyreshöjning på 145 kr/mån (alternativt köpa den kontant och undgå hyreshöjning).
Oavsett vilket alternativ man är intresserad av och vilken boendeform man har så anmäler man sitt intresse till Andreas Keinil på HSB:

Andreas Keinil
HSB Fastigheter | HSB Stockholm
Fastighetsförvaltare
Telefon: 08-785 37 73
andreas.keinil@stockholm.hsb.se

Sista anmälningsdag är fredagen den 1 april.

Gemensamt för alla är att ni bör kontakta era försäkringsbolag; dels för att få råd om lämpliga åtgärder (med tanke på det inträffade) men också för att få premiesänkning efter att åtgärd har vidtagits!

Slutligen vill vi klargöra att det absolut inte hör till vanligheterna med inbrott i föreningens lägenheter men nu när det skett vill vi från styrelsens sida göra de boende uppmärksamma på vilka säkerhetsåtgärder man kan vidta.
Vi i styrelsen ber även att få återkomma med vad föreningen kan ställa upp med för hjälp i denna fråga.