Infobrev december

28 december 2021

 

Ekonomi
Styrelsen har tillsammans med vår HSB ekonom gått igenom det kommande årets årsbudget. Sammanfattning av läget är att Stålpennans ekonomi är god, vi återhämtar oss från de krävande underhållsarbeten vi har behövt göra de senaste åren. Vi kan glädja oss åt att vi inte kommer att behöva göra någon höjning av våra medlemsavgifter nästa år. Vi kommer att fortsätta på nuvarande nivå för att bibehålla vår goda ekonomi och för att kunna få utrymme att jobba ner några av våra nyckeltal.

Bekämpa halka
Innanför porten på Bäckvägen 75 finns en röd skopa så att du själv kan råda bot på halka (särskilt kring gaveln vid B75). Grus hämtas i den blåa lådan som står intill gaveln vid Bäckvägen 75.

Utomhusstädning inför julen
Ni som bor på bottenvåning och ännu ej hunnit ta bort möbler, krukor och dylikt stående utomhus, vänligen ta in detta snarast då det riskerar att dra fukt och smuts mot fasad och försvårar snöröjning.

 

Brandvarnare - En billig livförsäkring

Söndagen den 19 december kommer föreningens samtliga fem brandlarm testas. Passa på att testa din egen brandvarnare om du inte redan gjort det. 

Brandlarmet på Bäckvägen 69-71 har felaktigt utlösts ett par gånger, troligen på grund av damm och fukt som uppstår i tvättstugan. Brandvarnaren byttes den 26 november ut mot en annan variant som reagerar på temperatur istället. Vi håller tummarna för att det hjälper. 

Du hittar alla instruktioner hur du hanterar brandlarmet på hemsidan stalpennan.se. 

 

Bilpool - Erbjudande för HSB-medlemmar

Bilpoolsföretaget M hyr ett par parkeringsplatser i föreningen och som medlem i HSB Stockholm har du fritt medlemskap i 6 månader på prisplanen ‘’Lagom’’ utan anslutningsavgift. Kolla ditt erbjudande här:

https://www.hsb.se/stockholm/medlem/privatperson/medlemserbjudanden/resor/

 

Tvätta rätt!

  • Töm fickor så att lösa föremål, tex gem, skruvar och hårspännen, inte faller ur och förstör våra maskiner. Reparationer som orsakas av detta täcks ej av vårt serviceavtal utan blir en extra kostnad för föreningen. 
  • Använda tvättpåse för plagg som kan fastna i tvättmaskinen, tex bh med bygel
  • Vid användning av torkskåp och torktumlare torka tvätt av ungefär samma material, storlek och våthet i samma omgång då dessa kräver samma temperatur och tidsåtgång. Tex, blanda ej små nylonstrumpor med stora bomullslakan. Har du möjlighet att hängtorka tvätt är det mer miljövänligt! 
  • Obs! Det finns två filter i torktumlaren som ska göras rena, båda sitter i facket direkt under luckan. 

Skulle det uppstå problem med maskinerna anmäler du detta till vår serviceavtalspartner Entema. Kontaktuppgifter finns i tvättstugan och på föreningens hemsida

Ledigt förråd
Vi har för närvarande ett lediga förråd: 7,4 kvm, Pingstvägen 62Stalpennan@gmail.com är adressen för frågor kring dessa.

Tänk på att...

  • ...inte släppa in okända besökare! Var säker på vem det är som ringer på/väntar utanför porten innan vi trycker “5” på telefonen. Ett enkelt “Hej, vem söker du?” kan göra stor skillnad. 
  • minska risken för inbrott, ta hand om din post under julledigheten, be en granne om hjälp.
  • effektivisera din källsortering! Tänk yteffektivt! Platta till men vik inte dina förpackningar och kila in dem i bakkant av kärlet så ryms mer än om vi viker och staplar. Tryck ner plasten om det är för mycket luft. Stapla inte på hög utan ställ stora, platta kartonger längst bak i våra behållare. Endast slänga om det finns plats i kärlen (är det fullt, invänta att slänga tills efter tömning)
  • ...Hålla avloppen fräscha! Välj papper istället för rinnande vatten när du tar hand om din flottiga stekpanna. Det är så mycket bättre för miljö och avlopp. Fettet blir bra bränsle till fjärrvärmeproduktionen när du sen slänger pappret i hushålssoporna.
  • Överbliven olja hälls över i en spillsäker burk och slängs sen inbäddad bland hushållssoporna.
  • ...ditt tvåsiffriga lägenhetsnummer. Använd alltid det interna lägenhetsnumret, dvs 1-60 i kontakt med styrelsen. Det står på utsidan av din ytterdörr och ditt förråd.
  • ...kontaktuppgifter till alla funktionärer finns på tavlan i varje trapphus!

 

God Jul och Gott Nytt år önskar styrelsen