Infobrev november

04 november 2017 Lås- och passérentreprenaden, höjd avgift för parkering, sophanteringen, verktyg till utlån och elsäkerhet
Källsorteringen

Hur går det med våra portar?

Renoveringen av tomten går mot sitt slut, men det återstår fortfarande några åtgärder för Bite att slutföra. När det gäller portar och portuppgångar har ännu inget kontrakt med entreprenör skrivits. Tre företag har lämnat  anbud, men det krävs möten med vart och ett av företagen för att bättre kunna jämföra priser och kvalitet. Tyvärr är det därmed omöjligt att i dagsläget ge en prognos för när arbetet i praktiken genomförs. Vi återkommer inom kort.

Parkeringen och bilpoolstankar

Den sedan tidigare kommunicerade avgiftshöjningen till 600 kr per månad sker från 1 januari 2018. Tills dess ska alla som hyr parkeringsplatser få nytt kontrakt att skriva på. Detta gör att kostnaden ligger lite över det man får betala ute på gatan, men man behöver samtidigt inte leta plats eller flytta runt bilen på plog/sopdagar. Styrelsen förhandlar just nu med ett bilpoolsföretag och hoppas kunna presentera ett fördelaktigt alternativ framöver. Det betyder att vi i nuläget inte erbjuder eventuellt nya lediga platser till de som står i parkeringskön. Hypotesen är att erbjuda bilpoolen en eller två platser och att både föreningen och enskilda medlemmar utan egen bil ska tjäna på detta. Mer info kommer när förhandlingarna slutförts.

Rätt sopor i rätt kärl

Nog för att det stundtals, möjligen sedan sommarens strejk, har fungerat dåligt med sophämtningen från stadens håll, men det gör inte att vi får lov att slänga plastpåsar med hushållssopor i den bruna tunnan för matavfall. Den är endast till för komposterbart avfall i avsedda papperspåsar som finns i rummet mitt emot tvättstugan. Saknas det påsar där så kontaktar du expeditionschef Tor (0739-035279). Av matavfallet blir det biogas och en näringsrik rötrest som används som gödningsmedel i jordbruket.

 

Inne i källsorteringsrummet händer det ibland att stora kartonger, förvisso platta, läggs som lock över kärlet istället för att kilas in i bakkant, försök undvika det. Grovsopor får absolut inte ställas i detta rum, det ansvarar vi alla för att ta till någon av stadens återvinningscentraler, till exempel den i Östberga. På städdagarna (2 ggr/år) kör föreningen en lastbil dit.

 

Målarfärg, raklödder/gel/hårspray i gasdriven metallflaska, lågenergilampor och en del vanliga hushållskemikalier klassas som farligt avfall och bör därför inte läggas bland dina vanliga hushållssopor. Lämna istället dem vid Shell-macken på Kilabergsvägen 2.

Felanmäl fulla soptunnor

I veckan var det åter överfulla kärl, något som endast gör traktens skator glada. Vår ordinarie hämtning av hushållsavfall är på tisdagar och matavfall på fredagar. Vi bör felanmäla utebliven hämtning till staden (som efter tre anmälningar ska kompensera oss). För att undvika att flera anmäler, kontakta vår miljöansvarig Signe Falk (0762-183012).

Låna verktyg av föreningen

Visste du om att vi har ett gäng gemensamt ägda verktyg i vårt hobbyrum? Vad sägs om en snabbtving, gipsrasp, vinkelhake, hyvel, jättevattenpass, såg eller tapetborttagningsapparat? En fullständig lista och låneinstruktion finns under fliken Din vardag.

Elsäkerhet

Du är ansvarig för elen i din bostad och för att de anslutna apparaterna är i gott skick. Styrelsen vill råda alla ett besök på www.elsakerhetsverket.se. Där finns en del bra information och en e-tjänst där du kan kolla upp elföretag som du funderar på att anlita.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen