Nyhetsbrev

22 augusti 2017
Storrenoveringen som ägde rum 1984-85

Storrenoveringen

I förra infobrevet nämndes förra storrenoveringen som ägde rum 1984-85. Se ovan för några bilder från den, som hittades i en bok från Exploateringskontroret, som illustrerar hur det såg ut här då och om den byggtidens umbäranden för alla boende. Nu börjar vi äntligen se formerna av vår nya gård och parkering. Som tidigare meddelat så skulle de nya entréerna, källardörrarna (nya utan asbest) samt passérsystemet ha varit på plats ungefär nu också, men istället står vi strax inför kontraktstecknande med en totalentreprenör (som även kommer få ansvar för målningen av trapphusen). När allt detta kommer att hända vet vi tyvärr inte ännu.

Erbjudande om byte av lägenhetsdörr kommer.

Stålpennan 75 år

På lördag den 26:e aug kl.16 firar vi föreningen med en gemensam grillkväll. Det vore roligt om så många som möjligt kan komma så vi får en möjlighet att träffa och lära känna varandra! För att vi varken ska få slut på mat eller skapa onödigt överflöd, bör du anmäla dig/er senast på onsdag 23:e aug om dub inte redan har gjort det. Maila på stalpennan@gmail.com eller lämna en lapp i brevinkastet på expeditionen. Kocken Jesse Nobles, B71, skulle även behöva ett par hantlangare under fredagen (helst dagtid om det går) för att preppa maten. Föreningen kommer förutom mat även bjuda på Stålpennans hembryggda öl som levererades nu i helgen: Stålpennans Jubileumspilsner, Stålpennans Cream Ale & Stålpennans Hvita! Kan vi hjälpas åt att ställa i ordning med dukning, pyntning, möblering, el och soundsystem så är alla tillgängliga händer och fötter varmt välkomna kl.14-15.30.

Hjärt- och lungräddningsövning (HLR)

Lördagen den 2 september (prel.) kl.1030 genomför Annika Smideblad från Servicia en HLR-övning för alla som bor i föreningen. Har du gått en sådan utbildning tidigare så kan det vara läge att fräscha upp kunskaperna eftersom metoderna justeras kontinuerligt. Övningen äger rum i torkrummet mittemot tvättstugan. Passa samtidigt på att få lära dig hantera en defibrillator (hjärtstartare)!

Brandsläckningsövning

Lördagen den 16 september kl.1030 kommer Presto brandsäkerhet i Skärholmen och genomför en brandsläckningsövning för oss. Då dukas det upp med bränder på vändplanen, som vi under kontrollerade former får släcka med brandfiltar och olika typer av brandsläckare. Vi får lära oss skillnaden på skum- och pulversläckare och är du intresserad av att köpa någon brandbekämpning till ditt eget hushåll, så ska vi försöka få till ett bra pris åt dem som är intresserade. Syftet är att var och en ska få praktisk kunskap i att hantera mindre eldsvådor, samt att vi ska känna oss trygga med de medel som står till förfogande. Oömma kläder rekommenderas.

Vi kör så det ryker!