Information - September 2009

12 september 2009 Höststädning den 24 oktober med start 10.30 Ny brandskyddsansvarig Lagad regulatorventil Glöm inte äpplena!

Datum för städdag: Lördagen den 24 oktober från kl 10.30

  • Grovsoprummet kommer att tömmas för sista gången för att sedan kunna göras om till en miljöstation som beräknas vara i bruk i november. Har ni skrymmande avfall, släng då gärna dessa på städdagen den 24 oktober då ett släp kommer att ställas vid vändplanen.
  • På städdagen måste vi även klippa buskaget kring parkeringen. Därför måste alla bilar flyttas för att det ska gå så smidigt som möjligt.
  • Den cykelutrensning som påbörjades för 12 veckor sedan kommer i och med den 24 oktober att avslutas då de cyklar som var omärkta och som inte har återtagits av sina ägare tillfaller föreningen – detta enligt polisens rekommendationer.
  • Johan Nyberg är Stålpennans nyligen tillsatte brandskyddsansvarige, och som sådan uppmanar han alla boende att säkerställa att de har en fungerande brandvarnare.
  • Under sommaren var varmvattnet alldeles för hett på grund av en trasig regulatorventil, som ska reglera temperaturen på utvattnet från pannan i undercentralen. Ventilen är nu utbytt och problemen med varmvattnet har upphört.
  • Jessica Gransten från Green Garden/Zetas trädgård kommer till oss fredagen den 9 oktober kl.08.30 och beskär vårt stora äppelträd. Samtidigt berättar hon om hur man undviker de vanligaste misstagen vid beskärning av fruktträd, och svarar på frågor om skötsel av dem. Passa på och ta del av expertens tips!
  • Vi vill även passa på att tipsa om att ta tillvara på de frukter som finns på våra träd så att inte allt förfars. Det finns mycket att göra med äpplena som just nu mognar på träden och det är ju roligare än att de hamnar på marken.
    Tips på vad du kan göra med äpplena:
    Meny i P1: Äppelpannkaka med bacon och rårörda lingon
    Meny i P1: Äppel- och tomatmarmelad
    Allt om mat: Äppeldesserter på fem sätt
    Allt om mat: Sex goda äppelkakor

Har du några frågor om ditt boende är du som vanligt välkommen att kontakta någon ur styrelsen så ska vi göra vårt bästa för att besvara dessa.
Här finner du kontaktuppgifterna