Nyhetsbrev Juni 2011

03 juni 2011 - Beslut från årsstämman - Resultat från radonmätning - Takrenoveringen klar - Jordfelsbrytare räddar liv! - En säck jord… - Expeditionstider och styrelsemöten - Ansvar för gräsklippning och snöröjning

På årsstämman beslöts flera saker som har betydelse för alla boende:
-Förbud mot att hyra ut bilplats i andra hand
-Påminnelseavgift på 1 000 kr för den som hyr ut utan att ha sökt tillstånd för andrahandsuthyrning
-Klartecken från stämman om att installera vattenmätare i badrummet, för att låta den individuella konsumtionen styra månadsavgiften

Radonmätning. På uppmaning av Miljöförvaltningen har Stålpennan tvingats genomföra radonmätning i 12 lägenheter. Värdena visade sig ligga långt under gränsvärdet på 200 Bq/m3 och samtliga hus har blivit godkända. Är ni intresserade av att veta mer om resultaten i just ert hus så finns de upplagda på www.stockholm.se under Bygg och Bo. Sök antingen på fastighetens namn (Stålpennan) eller på adressen, t.ex.”Bäckvägen 81”.

Takrenoveringen är nu klar. Det som har skett är att ny papp har lagts ovanpå befintlig och därefter ny läkt samt tvåkupigt lertegel. Anledningen till att vi inte behöll det enkupiga teglet var att det lätt gick sönder när någon behövde gå upp på taket, bl.a. för service. Denna investering bör räcka åtminstone för de närmaste 25 åren.

Jordfelsbrytare räddar liv. Ibland fallerar någon av de många elprodukter vi har i våra hem idag; kaffebryggaren, dvd-spelaren eller mobilladdaren kan plötsligt bli strömförande. Innan proppen som sitter i våra elskåp idag hinner lösa ut kan vi få i oss så mycket ström att vi blir allvarligt skadade. En jordfelsbrytare däremot bryter strömmen innan man ens hinner uppfatta den, vilket t.o.m. kan göra skillnad mellan liv och död.
Med anledning av detta har styrelsen begärt in offerter (med tre olika grader av omfattning, ifall man vill uppgradera mer el på samma gång) för att installera jordfelsbrytare i våra lägenheter. De gäller juni månad ut och hängs upp i portarna. Kontakta ordförande Johan Nyberg eller firman direkt om du vill vara med på beställningen eller om du har frågor. Passa på att utnyttja detta erbjudande!

En säck jord… Trädgårdsgruppen har kommit igång med säsongens arbete, bl.a. syns det genom att de fina amplarna har hängts upp utanför entréerna och att en jättesäck med planteringsjord har beställts. Det skulle dock behövas fler som är villiga att hjälpa till med allt som gruppen håller i, bl.a. planerar vi att anlägga belysning i trädgården så att vi ska känna oss trygga om kvällarna och inte riskera snubbla.
Meddela gärna trädgårdsgruppens samordningsansvariga, Annmari Reich i B79 (se portanslag), om du har några idéeer!

Expeditionens öppettider och styrelsens möten kommer inom kort att uppdateras på www.stalpennan.se. Det är styrelsens ambition att där ska finnas all information som behövs för såväl nyinflyttade som gamla rävar. Dock behöver hemsidan en del omvårdnad så är det någon som är bra på att bygga hemsidor eller har ni bara en idé ni vill kommunicera, tveka då inte att höra av er. Stålpennan har även en blogg där det går att kommentera det som händer i föreningen: (http://stalpennan.wordpress.com/)

Vid styrelsemötena behandlas bl.a. ansökningar om ändringstillstånd i lägenheter och andrahandsuthyrningar. Kommande möten äger rum den 16 juni och 8 september. Så om du t.ex. vill hyra ut din lägenhet från september så behöver ansökan vara styrelsen tillhanda före den 16 juni.

Ansvar för gräsklippning och snöröjning. Styrelsen vill göra boende utmed Bäckvägen(nr 69-71, 77-79, 81-83) uppmärksamma på att marken precis framför husen ägs av kommunen och att det är därför de som har ansvar för bl.a. gräsklippning och snöröjning där (kolla kartan på baksidan). Hittills har Stålpennans förvaltning utfört detta till en hög kostnad för oss själva, men i fortsättningen ombeds ni att kontakta Stockholms stads felanmälan om ni har synpunkter på skötseln. Telefonnumret är 08-651 0000 eller så använder ni det smidiga webbformuläret (sök på ”felanmälan”). Är det problem med framkomligheten (t.ex. halka på vintern) inom Stålpennans område kontaktar ni som vanligt fastighetsskötaren – se portanslag.