Nyhetsbrev Maj 2011

06 maj 2011 - Stålpennans nya styrelse - Takrenovering snart klar - Varmvattenmätare - Påminnelseavgift för olovlig uthyrning i andra hand - Regler för bilparkeringen

Så avslutades Stålpennans årsstämma anno 2011. Den gamla styrelsen tackades av och den nya tillträdde. Vi håller nu på att finna oss i våra roller och har ännu inte riktigt hunnit bli varma i kläderna. Hade ni inte möjlighet att delta i årsmötet men är nyfikna på vilka styrelsen är så kan vi hänvisa till kommande information både på Stålpennans hemsida och genom anslag i er port.
Vid årsmötet avhandlades en rad frågor som rör bostadsrättsföreningen och alla oss som bor i den. För det första kan nämnas att takrenoveringen tros vara avslutade i mitten av maj och slutsumman beräknas landa på totalt 2,3 miljoner kronor.
Av de sex motioner som beslutades är det vissa som är av direkt intresse för alla boende. Dels klubbades den rådgivande motionen om att ge styrelsen förtroendet att installera varmvattenmätare för en mer korrekt debitering av varmvattenanvändningen. Detta kommer att ge oss alla en möjlighet att påverka våra avgifter genom vår varmvattenanvändning. Mätningen kommer i första hand att ske i badrummet och omfattar alltså inte varmvattnet i köket. Målet är att vi ska försöka minska föreningens energikonsumtion, som utgör den absolut största kostnaden för föreningen. Mer information om detta kommer när det närmar sig installation.
Vidare så bestämdes att en påminnelseavgift på 1000 kr ska tas ut för de som hyr ut i andra hand utan att först ansöka hos styrelsen. Olovlig uthyrning på detta sätt är inte tillåtet enligt föreningens stadgar och kontrollarbetet tar tid från styrelsens andra uppgifter, vilket är bakgrunden till påminnelseavgiften.
Det beslutades även om uppföranderegler för bilparkeringen som bland annat omfattade att uthyrning av bilplats i andra hand är förbjudet och att överdriven tomgångskörning och liknande överträdelser mot lokala ordningsstadgar ska polisanmälas.
Slutligen vill den nya styrelsen för BRF Stålpennan tacka för förtroendet och tacka den gamla styrelsen för deras goda arbete!
Väl mött!

Kommentera gärna nyheten på vår blogg Stålpennan.