Nyhetsbrev mars 2020

06 mars 2020 Förhandskallelse till årsstämman 21 april Att bo i en bostadsrättsförening innebär att man även blir medlem i en demokratisk organisation! På årsstämman väljs styrelse med ansvar att förvalta och utveckla föreningens egendom och aktiviteter. Kl.18 finns det smörgåstårta & dricka, kaffe & kaka och 18.30 inleds förhandlingarna. Mera information och handlingar till stämman kommer ett par veckor innan!

Lås- och passersystemet

Nu har vårt lås- och passersystem i portarna varit i drift i drygt ett år. Efter en del inkörnings-problem, inte minst med att komma in i tvättstugan, har styrelsen gott hopp om att leverantören eller tillverkaren ska kunna lösa det som kvarstår.

Kolla gärna så ditt namn står med i porttelefonen, att rätt telefonnummer är inlagt etc. Skulle något krångla, kontakta styrelsen eller vår expeditionschef genom att lägga en lapp i dörren på expeditionen (vid tvättstugan) eller maila på stalpennan@gmail.com (Styrelsens telefonnummer finns också uppsatt i varje trappuppgång.)

Ny tvättstuga

Renoveringen av tvättstugan drar igång under maj och beräknas ta en månad. Under tiden ber vi om tålamod då det endast kommer att finnas en tvättmaskin och tumlare i drift, vilket också innebär att det är ”först till kvarn” som gäller. Efter byggtiden kommer de att stå kvar så länge de fungerar, att använda utan att behöva boka tid.

Det är en omfattande renovering där golvets betongsocklar ska bilas upp, nya rör och avloppsbrunnar ska sättas in. Men det kommer bli så mycket större kapacitet när arbetet är klart; med tre tvättmaskiner, större tumlare och torkskåp med lägre energiförbrukning!

Nu finns även en ramp ned vid trappan till ingången, som enkelt går att fälla ned vid behov.

Ljus i våra trapphus

Några kanske har märkt att trapphusen lyses upp utan knapptryckning numera, och att det kommit upp nya armaturer i källarna? Elarbetena som utförs av Fredrik från FKG-gruppen, är en del av de förberedande åtgärderna i den kommande renoveringen av trapphusen som beräknas vara klar innan sommaren. Styrelsen har lagt ut förfrågning på totalentreprenad.

En bild som visar clipart

Automatiskt genererad beskrivningGrannsamverkan

Styrelsen uppmanar att vi alla tänker på vilka vi möter utanför porten (eller om de redan är inne), om de inte är kända av oss, att vi vågar ställa frågan vänligt vilka de är och vem de ska hälsa på? Om det inte finns bra svar på det, bör man inte släppa in. Polisen uppmanar till Grannsamverkan och har en bra hemsida www.samverkanmotbrott.se om vad det innebär att till ex bli kontaktombud.

Till sist för denna gång:

När våren är på väg är det skönt att kunna vädra. Kärvar fönstren, kan Stig Lennartsson, vår expeditionschef, hjälpa till att smörja fönster och handtag om det är svårt att öppna.

OCH förstås: Se särskild information om vår gemensamma städdag den 4 april!


Till nyhetslistan