Nyhetsbrev december 2019

12 december 2019 Information om avgiftshöjningar 2020 & om brandlarmet såhär i juletider!

Föreningen har lån som behöver amorteras på inför högräntetider, så att vi successivt minskar vår räntekänslighet. För närvarande amorterar vi 348 000 kr/år, vilket är samma belopp som vi får in i form av hyresintäkter på lokaler och förråd, som jämförelse. Trots de höga lånen är föreningens kassaflöde och ekonomi god, vilket gör att vi nu kan ta tag i renoveringen av både tvättstuga och trapphusen.

Mera information om de renoveringarna med tidsplan och hur det påverkar vårt boende, återkommer styrelsen till efter årsskiftet. Redan nu vill vi dock avisera följande:

Förberedelser inför renoveringar

Som en förberedelse för trapphusrenoveringarna, så kommer gammal el att rivas. Det kommer medföra att det på sina ställen kan se lite extra trasigt ut ett tag, men är helt i sin ordning och en förberedelse för att det ska bli extra fint när målarna sedan kommer in med ny färg på väggar och tak. Golven ska lagas och poleras, räcken svetsas fast, och det ska upphandlas nya armaturer, även till källarna, som kronan på verket.

Du som därför har funderat på att byta ut trädörren mot en säkerhetsdörr (som sänker din försäkringspremie): Tänk på att du kommer behöva återställa med rätt färg på dörrfodren, ifall du byter efter att trapphusen har renoverats! M a o gör det gärna före!

Parallellt med detta upphandlas även ny tvättutrustning, eftersom tvättmaskinerna och tumlaren har haft sådana problem. Planen är att vi bl.a ska få tre nya tvättmaskiner, så det går att tvätta effektivt även ifall någon maskin är på service. Hela tvättstugan kommer att byggas om, så räkna med att det blir en del byggstök och att tillgängligheten begränsas kraftigt under byggperioden. Mer info kommer, som sagt.

 

Adventstider är brandtider

Nu när det är mörkare tider och vi gärna tänder ljusen; glöm inte att alltid -utan undantag- släcka dem när du lämnar rummet. Skulle olyckan vara framme så finns brandsläckare och -filt i tvättstugan. Glöm inte att stänga ytterdörren om dig, eftersom varje lägenhet är en brandcell.
Plinga på hos alla grannar i farten och utlös brandlarmet med knappen i endera trapphusen. När trapphusen är renoverade, är planen att installera en brandsläckare i varje trapphus.

Första december är brandvarnarens dag. Testa din egen brandvarnare genom att trycka på knappen. Dessutom bör du kunna föreningens nya brandlarm, vilket du får ännu en chans att lära dig söndagen den 15 december kl.17.15 på Bäckvägen 75. Ca kl.17.00 kommer styrelsen att testa brandlarmet, ett hus i taget. Då ljuder larmet i ca 20 sekunder.

 

Med detta vill Styrelsen för Brf Stålpennan tillönska alla våra boende och hyresgäster en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!