Nyhetsbrev

08 juni 2016

Årsstämman

Den 19 april höll föreningen sin årliga stämma i Midsommargården. Från styrelsens håll vill vi rikta ett stort tack till alla er som kom eller gjorde er röst hörd. Engagemang är bra och viktigt! Protokollet från stämman finns tillgängligt på stalpennan.se under Om föreningen → Föreningens styrning.

Vi har även mottagit kritik gällande stämmans ordförande, en kritik som vi i styrelsen tycker är befogad och håller med om. Vi har därför bestridit fakturan och fått beskedet att vi inte behöver betala pga missnöjet med ordförandens insats.

Om HSB och medlemskap

Stålpennan är en förening inom HSB, ett medlemskap som regleras av våra stadgar. Ledamöterna är lekmän men genom HSB-medlemskapet har föreningen en slags försäkring på att förvaltningen håller en hög standard. I Mikael Grönvoll har vi en styrelseledamot som är tillsatt av HSB och som bistår med både sakkunskap och tips till styrelsen.

För dig som medlem i brf Stålpennan innebär föreningens HSB-medlemskap även att du måste teckna ett personligt medlemskap i HSB. Även detta är inskrivet i våra stadgar. Detta har vi tidigare inte varit så noga med men efter att ha sett över våra rutiner kommer vi följa upp det här noggrannare.

Enklaste sättet att kontrollera om man verkligen är medlem i HSB är att höra av sig till medlemsansvarig i föreningen, Ann Törnkvist. Det är de som är medlemmar i föreningen, dvs. delägare av lägenheten, som ska vara medlemmar i HSB.

Har du inget medlemskap idag tecknar du det enklast på blimedlem.hsb.se

Medlemsträff med information om storrenoveringen.

Styrelsen bjuder in till en informationsträff angående storrenoveringen. Träffen kommer att ledas av den utsedda projektarbetsgruppen. Detta tillfälle vänder sig till alla medlemmar i Stålpennan som är intresserade av att veta mer om vad som pågår och kommer att pågå under den närmaste tiden. 

När och var: 19 juni, kl 10.30-11.30, på grillberget

Följande punkter kommer det att informeras om:

  • Varför renoverar vi? Hur påverkar detta den enskilda medlemmen?

  • Projektledning och tidplan

  • Information under pågående renovering

  • Miljörumsritningar

  • Blomparkering under byggtiden

  • Övriga frågor

Preliminära framtida mötesträffar:

Söndag 4 sept, kl 10.30-11.30, grillberget
Söndag 2 okt, kl 10.30-11.30, återkommer om plats
Lördag 12 nov, kl 10.30-11.30, återkommer om plats

Vaddå storrenovering? Har detta gått dig helt förbi?

Under nyhetsfliken på www.stalpennan.se finns den information som tidigare kommunicerats.

Uppföljning balkonger

Polera kapkant på marmorskiva efter balkongbygge
Under balkongbyggnationen kapades marmorskivor i alla byggares lägenheter. För vissa är kapkanten fortfarande i en ljusare nyans än den övriga ytan på marmorn. Kapytan behöver mättas. Detta uppnås genom att behandla ytan med "FILA uppfräschande skyddmedel". Det behövs ytterst lite medel. Detta appliceras på ytan med hjälp av en vanlig svamp.

Stålpennan tillhandahåller detta medel. Flaskan finns i tvättstugan och kan lånas hem, användas och ställas tillbaka direkt efter användning. Olika stenar kan kräva olika många strykningar. Stryk en gång och låt torka in under ett par dagar. Upprepa samma behandling tills det inte längre är någon nyansskillnad.

Information om hallradiatorer

Det har tidigare informerats om att vi planerar att byta ut termostater och ventiler på våra element. I samband med detta informerades även att vi kommer plocka bort hallradiatorerna på mellan- och övervåningarna, men att bottenvåningarna skulle behålla sina. Ny information från bl.a. Fortum säger att det är onödigt att spara hallradiatorerna på bottenplan i och med att vi har tempererade källare, därför kommer även dessa att pluggas och demonteras. Risken för vinterkyla drabbar snarare lägenheter längst upp i ett hus, men i och med att vi har tilläggsisolerat våra vindar kommer inte detta att bli något som vi riskerar att drabbas av.

Oro i området

Det har rapporterats in att obehöriga har påträffats i våra trappuppgångar, en bil på vår parkering har vandaliserats samt att det återigen har klottrats på våra fasader.

Det är alltså lite oroligt i området, så tänk på att håll dörren låst och håll uppsikt. Det är aldrig fel att fråga folk som hänger omotiverat i/utanför porten vem de söker och/eller att rapportera på stalpennan@gmail.com om något verkar misstänkt.

Se även till att dörrar till källare och tvättstuga alltid är stängda och låsta

Uppföljning sopsortering

Vi vill påminna er om att det fortfarande är ett problem att stora kartonger inte plattas till och skjuts in i bakkant av kärlen. Tänk på hur ni viker era kartonger på effektivast sätt! Extratömningar kostar oss väldigt mycket (onödiga) pengar.

Elektroniska informationsbrev

Vill du få kommande informationsbrev elektroniskt? Maila din adress till stalpennan@gmail.com! Glöm inte att skriva namn och lägenhetsnummer (tvåsiffrigt!).

Våra kommunikationskanaler

Från och med i år har styrelsen utsett en ny roll som mer fokuserat ska arbeta med kommunikationen till alla boende. Detta inkluderar t.ex nyheter på vår hemsida samt utskicken av informationsbrev som detta. Har du förslag på hur styrelsen kan bli bättre i kommunikation ut till er medlemmar? Skicka gärna ett konstruktivt tips till stalpennan@gmail.com

Information från styrelsen

För att ta del av allt aktuellt som händer i brf Stålpennan, men även för att hitta information om t.ex. medlemskap, försäkringar, lägenhetsnummer, trivselregler och andrahandsuthyrning, vänder du dig först och främst till stalpennan.se. Vår hemsida uppdateras löpande och är alltid först ut med nyheterna. Utöver hemsidan så har vi ambitionen om ett informationsbrev per kvartal.

Information till styrelsen

Behöver du komma i kontakt med styrelsen? Skicka ett mail till stalpennan@gmail.com. Har du ett mer specifikt ärende som du vet rör t.ex underhåll av våra fastigheter eller vår utemiljö så finns kontaktuppgifter till respektive ledamot i trappuppgången samt till vår expeditionschef Tor.

Information mellan medlemmarna

Vill du fråga något mer informellt och som kanske inte direkt är en styrelsefråga? Undrar du kanske om det finns en ledig parkeringsplats ett par timmar under en dag? Behöver du kanske låna något? Behöver du en kattvakt? Styrelsen har skapat en Facebook-grupp för att underlätta kontakten mellan oss grannar. Gå med i gruppen “Vi som bor i Stålpennan”. Observera dock att detta inte är någon kanal för styrelsefrågor. Du kan alltså inte förvänta dig svar från styrelseledamöter här. Mer information om vår Facebook-grupp hittar du på vår hemsida.

Med vänliga hälsningar från styrelsen

FILA uppfräschande skyddmedel