Extrastämma i Brf Tullen 11 oktober 2017 kl 18:30

04 oktober 2017 I enlighet med vad som beslutades på den ordinarie årsstämman i våras kommer vi nu hålla en extrastämma för att uppdatera bostadsrättsföreningens stadgar så att de följer HSB:s nya riktlinjer.

Datum: Onsdagen den 11 oktober

Tid: Klockan 18:30

Plats: Gårdslokalen på gård 1

Varför behöver vi förändra våra stadgar?

Bostadsrättsföreningens stadgar är ett komplement till bostadsrättslagen och lagen om ekonomiska föreningar (föreningslagen) och att alla bostadsrättsföreningar måste ha stadgar.

Den 1 juli 2016 trädde en rad förändringar i föreningslagen i kraft och som följd flera förändringar. HSB:S normalstadgar strider nu mot lag och alla HSB:S bostadsrättsföreningar kommer därmed att anta nya stadgar. De nya stadgarna ska av styrelsen till en föreningsstämma som hålls senast den 30 juni 2018 lägga fram förslag till ändringar av stadgarna så att de överensstämmer med lagen. Enligt HSB:S riktlinjer ska processen inledas så fort som möjligt.

De viktigaste förändringarna innefattar bland annat Föreningsstämman, kallelse och dagordning, rösträtt samt konstituering och firmatecknare. Det har också blivit tydligare gällande bostadsrättshavarens ansvar och bostadsrättsföreningens ansvar samt mer tydligt om vilka förverkandegrunder av lägenheten som finns.

Se även:

Info från HSB om stadgar

Förslaget till de nya stadgarna kräver beslut på två stämmor varav det här är den andra stämman då beslut ska tas. Det första beslutet togs på den ordinarie årsstämman den 31 maj 2017.

Notera även att de nya stadgarna som vi ska ta beslut om även fanns med i Årsredovisningen 2016 under styrelsens förslag 1.

Välkomna på stämman! Medtag ID-handling eller bostadsrättsbevis.