SLARV I TVÄTTSTUGOR OCH GÄSTLÄGENHETER!

16 januari 2023

Vi har tyvärr uppmärksammat att det lämnas kvar mängder av tvätt i våra tvättstugor och att det även slarvas rejält med städningen efter genomförda tvättpass. Det förekommer även slarv med städningen av våra uthyrningslägenheter!

Allt detta skapar såklart irritation hos de grannar som påverkas - men det kostar även föreningen (och oss alla) pengar!

Alla boende som nyttjar tvättstugorna och våra övriga gemensamma lokaler (festlokaler samt gästlägenheter) behöver sköta om dessa! Föreningen har en begränsad budget för anlitande av externa städfirmor och alla boende förväntas att städa och lämna rent och fräscht efter sig!

Detta innebär t.ex. att vi i våra tvättstugor alltid rengör och torkar av maskiner och luddfilter efter oss, sopar och moppar golv o.dyl (städmaterial finns i samtliga tvättstugor)! Och - naturligtvis att ta tvätten med sig hem! All kvarglömd tvätt kräver bortforsling - vilket även det kostar pengar!

Tänk även på att du som är medlem och hyr gästlägenheten även ansvarar för städningen, även om du har haft en gäst boende i lägenheten. Om städningen missköts så debiterar föreningen dig som medlem för extra städkostnader.

Mer information om städrutiner och vad som förväntas av alla medlemmar gällande våra gemensamma lokaler finns på vår hemsida i huvudmenyn under fliken: GEMENSAMMA LOKALER!

Vi hoppas härmed att alla tar sitt ansvar bättre och att vi snarast möjligt kommer tillrätta med detta slarv!

/Styrelsen