Viktig information om porttelefon, bokningssystemet och gårdslokal 1

12 april 2024 Kära boende Här kommer lite nyheter om våra fastigheter och vad som händer.

EXTRA FASADARBETE
På grund av det bakslag vi hade i veckan så var vår entreprenör tvungen att stanna upp arbetet med fasadrenoveringen på grund av hårt väder. De kommer därför att arbeta extra nu på lördag 13 april för att kunna hålla tidsschemat. Arbetet kommer att påbörjas 9.00 och hålla på under hela dagen.


PORTTELEFONER IGÅNG
Nu är våra porttelefoner igång och kan användas full ut. I länken nedan finns fullständig instruktion om hur du använder porttelefonen för att svara och släppa in besökare. Vi påminner samtidigt om att portkoderna slutar att fungera från 1 juni och man kommer endast att kunna komma in med nyckelbricka eller porttelefon. Det blir både säkrare och tryggare för oss när vi slipper riskera att portkoder sprids till obehöriga. Tänk på att alltid spärra borttappade nyckelbrickor i Aptus (se nästa punkt nedan) och att inte släppa in obehöriga i portarna. Nyckelbrickorna fungerar för inpassering till alla gemensamma lokaler också.

Länk till instruktion, klicka här.


NYA BOKNINGSSYSTEMET

Nu är, som vi tidigare meddelat, äntligen "nya" Aptus igång. Aptus är systemet som används för att boka tvättstuga och våra gemensamma lokaler. Du kan nu också spärra de nyckelbrickor som du har fått utkvitterat om de skulle försvinna eller bli stulna. Detta är viktigt så inte nyckelbrickor hamnar i fel händer och obehöriga inte kommer in i våra portar och lokaler.

Så här använder du systemet:
Du kan använda appen "Aptus Home" som tidigare eller logga in via webben 
När du loggar in har du kvar ditt användarnamn (lägenhetsnummer) och lösenord som du hade i det gamla systemet.

Det du behöver göra i appen första gången är att ändra adressen i fältet för databasen (gula fältet nederst) till:
https://tullen.mg5.se/aptusportalstyra
Om det inte fungerar så prova att avinstallera appen och installera den på nytt  från Googles play butik eller Iphone App-store så ska det fungera.


Vill du gå in via webben loggar du in med dina inloggningsuppgifter via nedanstående länk.
https://tullen.mg5.se/AptusPortalStyra

GÅRDSLOKAL OCH BASTU PÅ GÅRD 1
Efter den stora vattenskadan så arbetar man för fullt med återställning av festlokal och bastu och just nu är prognosen att dessa lokaler skall vara tillgängliga för uthyrning innan byggsemestern i juli, om inget annat händer, enligt information från vår förvaltare. Vi återkommer via våra informationskanaler om när du kan hyra dessa lokaler. Anledningen till att det har tagit så lång tid är att lokalen har behövts torkas från fukt under lång tid.

MÖBLERING OCH AKTIVITETER PÅ GÅRDAR
Då arbetet med fasadrenoveringen pågår under hela sommaren går det inte att garantera hur mycket plats det kommer att finnas för utplacering av våra sommarmöbler och annat på båda gårdarna. De gemensamma platserna behövs för placering av byggställningar och liknande på båda gårdarna, så denna sommar få vi räkna med att klara oss utan möblering på gårdarna. Det är viktigt att vi tänker på att visa hänsyn till våran entreprenör så de kan arbeta med det de ska och att ingen utsätts för säkerhetsrisker både vad gäller medlemmar och boende som byggarbetare. Det finns många fina platser i området man kan vistas på under tiden och så snart det blir tillfälle för oss att vistas på gårdarna så meddelar vi naturligtvis detta. 

Vi från styrelsen önskar dig en bra dag och en trevlig kommande helg.

Har du frågor eller funderingar kring detta är du varmt välkommen att kontakta styrelsen via e-post: styrelsen@brftullen.se . Vi svarar på e-post så snart vi har möjlighet, normalt inom fem arbetsdagar.