Medlemsinfo mars, nr 2 2024 

08 mars 2024 Vår nya mejladress är: brfwienerbrodet@outlook.com  G-mejlen läser vi mindre frekvent under övergångsperioden, så använd den nya! 

Snart är det dags för årsstämman som kommer hållas på en ny plats i år. 

Datum: Måndag den 27 maj 19:00  

Plats: PRO-lokalen Sköndalsvägen 78  

Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 31 mars. 

 

För dig som vill läsa våra stadgar finns en QR-kod med dessa uppsatta i porten, de finns också på föreningens hemsida på HSB. 

 

Rättelse från föregående medlemsbrev angående uppgraderingen av hastigheten på fiber: 

Vi har tidigare haft 250/50, nu får vi möjlighet till 250/250. Det sker ingen automatisk uppgradering, utan varje enskild boende behöver ringa själv till Tele2 om man vill uppgradera sin hastighet. Föreningens avtal ger rabatt till alla medlemmars individuella avtal, därav måste man själv ringa in om man vill uppgradera sitt abonnemang. Vill man inte uppgradera behåller man den befintliga hastigheten. 

 

Information i korthet: 

 

  • Hjärtstartaren är monterad i 2A på våning 1 utanför gruppbostadens toalett. När gruppbostaden införskaffat deras, monteras den i 2C. Mer info kommer. 

 

  • Som ni säkert märkt har det funnits "nymålat" lappar uppe vid flera tillfällen den senaste tiden. Vi var missnöjda med hur det första målningsarbetet utfördes och valde att anlita en annan firma för att slutföra jobbet. 

 

  • Grundvattenpumpen har larmat några gånger sedan i somras. Det har den senaste tiden skett när för mycket smältvatten från berget runnit ner. Vi har nu åtgärdat så att larmsystemet skickar ut mejl till alla i styrelsen och Securitas för snabb information. 

 

  • Vi har låtit installera en avgasare på det befintliga värmesystemet för att minimera risken att det samlas luft i rören vilket påverkar värmen i lägenheterna. 

 

  • En påminnelse om att ladda ner och logga in på Home Solution-appen, där kan man se sin förbrukning av hushållsel och varmvatten. Om du behöver hjälp med detta, kontakta Home Solution för inloggning eller styrelsen för hjälp. Kom ihåg att det är varje enskild boendes ansvar att ha koll så debitering av el och varmvatten sker. Kolla era fakturor varje månad för att slippa oväntade retroaktiva debiteringar. 
 
  • För att undvika stopp i våra avlopp ber vi alla att torka ur fett o dyl ur stekpannor med hushållspapper, skölj inte ur i diskhon. Kaffesump mm bör också läggas i komposten, inte sköljas ner. 
 
  • Här kommer också en påminnelse att kontrollera batterierna i era brandvarnare, kontakta styrelsen om ni behöver hjälp med detta. 

 

  • Snart är det dags för vårstädning och då tänkte vi fortsätta arbetet i soprummet med målning av tak och dörrar. Datum och mer info kommer, troligen efter att sanden sopats upp av kommunen. 

 

 

Planerat underhåll 2024:  
 

  • Vi kommer installera nya motorer till fläktsystemet, i stället för att byta hela systemet. 

 

I övrigt inga större planerade reparationer/renoveringar under året. 

 

Med vänlig hälsning 

Styrelsen – Sonia, Emma, Anna och Charlotta