Information från styrelsen, november 2023

26 november 2023

Hej allesammans!

Vi vill först tacka alla som kom och arbetade under städdagen med framförallt ommålning av soprummet, resultatet blev toppen! Vi valde att ta bort sortering av glödlampor och hänvisar till ÅVC eller Mobila miljöstationen. Den senare byter namn under 2024 till Returrundan, vilket möjliggör att vi kan kasta fler typer av grovavfall och återbruk. Målningen av dörrarna skjuts upp till våren när det är varmare och bättre väder för målning.

Förbättringsarbete:

  • Alla kulventiler till vattenrören i trapphusen är justerade, vilket betyder att de har öppnats och stängts pga att förebygga så de inte fastnar och går sönder framöver.
  • Dörrstängararmarna till alla källarförrådsdörrar är bytta till de som är godkända för branddörrar, vilket betyder att man inte ska kunna ställa upp dem. Detta är en säkerhet för oss som har cyklar och förråd, att dörrarna inte glöms öppna. De är även justerade för att lättare kunna stänga och öppna.
  • Vi har satt dit täcklock på fönstren i 2C, detta för att minimera risken att någon öppnar fönstren och en eventuell olycka händer, men det ser även estetiskt bättre ut.
  • Trapphusmålningen är under all kritik och vi har pågående samtal med företaget som utförde arbete. Vi återkommer med mer information.

Mäta el och vatten Home Solutions
Nu finns det möjlighet att via en app från Home Solutions se lägenhetens förbrukning av el och varmvatten. Instruktion om tillvägagångssättet kommer att delas ut i varje brevlåda. Vid eventuella frågor och för support ber vi dig kontakta Home Solutions.

Cyklar
Det är inte så gott om plats i våra cykelrum, om det är så att du inte längre använder din cykel skicka ett mejl till brfwienerbrodet@gmail.com så kontaktar vi dig för nästa steg.

Snart är vintern här
Liksom tidigare år är det enklast om vi alla hjälps åt med snöröjning och halkbekämpning när väl vintern är här. Den som går ut en snöig morgon får gärna ta skyffel/borste som finns i varje port och göra en fri gång för övriga boenden. Vi behöver också hjälp framför dörrarna till soprum, fastighetsförråd och gruppbostaden, även se till att det finns en gång mellan porten mot gården och dörren till el-centralen. I varje port finns borste, skyfflar och en hink med sand. Extra sandlådor finns framför huset. 

Felanmälan
Tänk på att felanmäla till HSB så fort du upptäcker något som är fel i vår fastighet så skyndar vi på processen med att reparera det. Information angående hur man felanmäler sitter i varje trapphus på informationstavlan, det går att göra via telefon eller HSBs hemsida.

Ärende till styrelsen
Du vet väl att du enkelt kan anmäla en fråga/ärende till styrelsen och även motion till årsstämman? Logga in på Mina sidor på HSB, under fliken Ärenden/Felanmälan välj Mina styrelseärenden och där kan du skriva en fråga till styrelsen. Lätt och smidigt!

Extrastämma
Sist men inte minst vill vi påminna om extrastämma 11 december kl 18:30, Kubbegatan 35.  Observera att det är skogräns i lokalen så ta gärna med inneskor!

Vi önskar er alla en fortsatt fin november månad och önskar träffa så många som möjligt i december.

 

Hälsningar styrelsen