Information från styrelsen, nr 2/2023

03 maj 2023

Soprummet 
En enklare undersökning under några veckor visar att endast fem av sopkärlen behövs för att ta hand om våra hushållssopor. Styrelsen har därför beslutat att minska antalet sopkärl till fem: två kärl för gruppbostaden och två kärl för övriga. Det femte kärlet delar vi på. Ändring kommer att ske från den 2 maj 2023. 

Genom att minska antalet sopkärl sparar föreningen = alla bostadsrättsinnehavare tillsammans ca. 8 200 kr/år exkl. moms. Antalet kärl för matavfall är fortfarande tre, då de inte kostar extra att ha. Ny hållare för matavfallspåsar kommer att inskaffas. 

Behållare för insamling av lampor kommer att avskaffas. Den mobila miljöstationen kommer till Sköndal centrum fyra gånger om året och då finns det möjlighet att där lämna lampor om man inte har möjlighet att lämna farligt avfall på återvinningscentral.

Föreningen har endast kärl för matavfall och hushållsavfall. Annat återvinningsbart såsom glas, tidningar, plast och metall lämnas på återvinningsstationen mitt emot Sköndalsvägen 88. Grovsopor lämnas på återvinningscentral.
 
Vi har alla ansvar för att soprummet hålls i gott skick.  

 


Individuell mätning och debitering (IMD)
Föreningen har sedan 2008 haft individuell mätning av el och varmvatten. Den befintliga anläggningen har sett sina bästa dagar och insamlingsplattformen slutade att fungera under februari månad.   

Varje lägenhetsmätare har passerat bäst före datum. Förväntad normal livslängd för elmätare är 15 år och varmvattenmätare 10 år. Styrelsen har beslutat att uppgradera anläggningen och byta alla mätare.  Ny insamlingsplattform kommer att tas i bruk i början på maj. 

Byte av mätare till respektive lägenhet kommer att aviseras i god tid av vår samarbetspartner Home Solutions. Eftersom alla mätare är belägna i skåpen i trapphusen behövs inte tillgång till lägenheterna. 

Debiteringen under feb-april/maj grundar sig på lägenhetens tidigare förbrukning = en schablon. När den nya insamlingsplattformen tas i bruk, kommer debiteringarna att korrigeras till rätt belopp för perioden.

Avgiften för el är 1.81 kr/kWh och för varmvatten 0,65 kr/m3.