Information från styrelsen, nr 3/2023

13 september 2023 Hej! Hoppas sommaren har varit fin för er alla. Här kommer lite efterlängtad information om vad som hänt i vår förening den senaste tiden och vad som kommer hända framöver.

1. Home Solutions (individuell mätning och debitering av varmvatten och el, IMD)
Mellan januari och juni i år har det inte gått att läsa av förbrukningen/lägenhet ordentligt, HS har därför använts sig av en schablonförbrukning under denna period. När vi nu har installerat de nya läsarna, har det visats sig att schablonförbrukningen för dessa månader är långt under den verkliga förbrukningen. Detta har resulterat i en sammanslagning av dessa månader som hamnat på fakturan för juni, därav att den är högre. 
Vill man ha specifik information för sin lägenhet, kontakta då Home Solutions

2. Vattenpump 2A
Som flera säkert märkte så gick ett larm flertalet gånger vid vattenpumpen i källaren i somras, detta är under utredning för att säkerställa säker drift framöver.

 3. Fiber
Nu är uppdateringen av fiber till huset klart. I dagsläget inväntar vi att Tele 2 ska erbjuda symmetriskt avtal, alltså att uppladdnings- och nedladdningshastigheten är samma, för att då kunna uppgradera till detta.

4. Förbättringsarbete
Som ni märkt så har förberedelser för målning av trapphusen påbörjats. 

Dörrstopp har installerats på dörren till cykel/soprummet. Trampa för att fälla ner, det underlättar om man har händerna fulla. OBS! Man behöver öppna dörren helt och trampa ner, dvs. när dörren står fullt uppställd intill busken, detta pga. ojämn mark. Dörrarna till fastighetens förråd och soprum kommer även att justeras så de blir lättare att öppna och stänga dess

Senare i höst kommer fasadtvätt och lite mindre renoveringar av nedre delen av fasaden (det gråa teglet) och dörrar påbörjas. Därefter kommer vi måla om/fräscha upp de grå ståldörrarna utomhus på framsidan och även soprummet kommer få sig en uppfräschning. Målningen tänkte vi klara av själva och vi vill gärna ha hjälp med detta! Kontakta styrelsen om du har möjlighet att ställa upp brfwienerbrodet@gmail.com

5   Uppdatera dina uppgifter på HSB 
För att få ett mejl från HSB när det lagts upp ny information på hemsidan, så behöver man göra följande:
* Logga in på mitt HSB – välj profil  mina uppgifter
* Skriv in eller kontrollera att din mejladress är korrekt
* Bocka i 
båda rutorna att ni vill ha notiser. Se bild nedan:


6. Brandvarnare 
Vi vill påminna om att kolla era brandvarnare och byta batterier i dessa om det behövs. Behöver man hjälp med detta går det bra att kontakta någon av oss i styrelsen via mejl till 
brfwienerbrodet@gmail.com

7. Parkering
I dagsläget finns det 1 parkeringsplats utomhus som är ledig. Den kommer fortsatt användas som en låneparkering. Ni kontaktar Monica Källman för att låna, sms 073-339 15 15.

8 HSB-avierna
Det har blivit en ändring på avierna från HSB, där el & vattenförbrukning betalas varje månad istället för som tidigare var tredje månad.

 

Vi önskar er en fortsatt fin höst, har ni frågor och funderingar mejla oss gärna.

Styrelsen