Nya förmånliga gruppavtal för TV och bredband

29 juni 2023 Styrelsen har omförhandlat avtalet med TV-leverantören Tele2 (tidigare ComHem) och beslutat att teckna ett nytt gruppavtal med Telenor för bredband via fiber. De nya avtalen träder i kraft 1 oktober 2023.

Samtidigt som de nya avtalen träder i kraft inför föreningen en obligatorisk avgift för TV och bredband om 150 kronor per lägenhet och månad. Denna avgift kommer att synas på den vanliga avgiftsavin från och med oktober 2023. 

Vad är nytt? 
Alla lägenheter förses med bredband via fiber från Telenor (250/250 Mbit/s). Telenor kommer även att erbjuda den hårdvara som krävs. 

För TV kommer ingen förändring att märkas. 

Varför?
De nya avtalen kommer att vara ekonomiskt fördelaktiga för föreningen och dess medlemmar som i dagsläget betalar för bredband individuellt. Exempelvis kostar Tele2:s billigaste bredband 459 kr/mån och gruppavtalet gör därför att varje medlem med TV och bredband sparar pengar jämfört med den lösning vi har idag. Dessutom ökar det mervärde som föreningen erbjuder sina medlemmar, vilket kan öka intresset för föreningen vid överlåtelser. 

Vad behöver jag göra? 
Övergången kommer att göras så smidig som möjligt. Mer information om nuvarande avtal hos Telenor, hårdvara och möjligheter till uppgradering kommer att förmedlas närmare inpå oktober. Befintliga bredbandskunder hos Telenor kommer per automatik att läggas över till gruppavtalet i samband med avtalsstart. 

De som i dagsläget har bredband via en annan leverantör än Telenor, och vill använda gruppanslutningen från och med oktober, bör dock redan nu kolla upp uppsägningstiden för sitt bredbandsavtal. Sådana avtal måste avslutas av den boende själv. 

Kontakta gärna styrelsen om du har frågor eller funderingar - brfgoran@gmail.com 

Med vänliga hälsningar
Styrelsen