Nyhetsbrev - Vår 2024

08 april 2024 Hej medlem, i detta nyhetsbrev kan du läsa om aktuell information för vår bostadsrättsförening.

Kallelse till ordinarie föreningsstämma/årsstämma

Varmt välkommen till vår ordinarie föreningsstämma/årsstämma!

Datum och tid: Onsdag den 24 april kl. 18:00

Plats: S:t Illianskolans matsal, ingång från gården på Sankt Olofsgatan.

Föreningsstämman är en viktig möjlighet för alla medlemmar att påverka förutsättningarna för sitt boende. Var vänlig läs igenom kallelsen samt årsredovisningen och notera att det har inkommit flera motionerna från dina grannar! Så se till att närvara och låt din röst bli hörd på föreningens viktigaste möte.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

För att säkerställa smidig kommunikation och snabb information, är det viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter på Mitt HSB. Se bifogad blankett för instruktioner om hur du gör det. Tack för att du hjälper oss att hålla våra register aktuella! 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

Föreningen har genomfört den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK), men dessvärre kvarstår fortfarande åtgärder, för en del av de lägenheter som fick anmärkningar i samband med kontrollen.

Information angående spisfläktar och imkanal
De flesta av våra lägenheter har spisfläktar anslutna till imkanalen.
Eventuella kallrasspjäll i spisfläktarna bör monteras bort för att säkerställa ett grundflöde i spisfläkten. Tips är att använda fönstrets vädringsläge för att undvika att bakdrag ska uppstå i övriga ventilationskanaler. Om du upplever problem med matos behöver detta undersökas närmare så kontakta gärna styrelsen.

Tips inför förberedelser av bostadsrättsrenovering
På förekommen anledning kommer här några förslag till dig på saker att tänka på innan du renoverar din lägenhet:

·         Kontrollera föreningens regler och krav för renovering i våra stadgar.

·         Kontrollera om det behövs tillstånd från styrelsen, vilket också ska framgå i stadgarna.

·         Det kan vara en bra idé att stämma av och ställa frågor för att undvika problem framöver.

·         Glöm inte att informera grannarna om renoveringsplanerna, visa hänsyn och undvik onödigt buller samt störningar.

Lycka till med din bostadsrättsrenovering!

Resultat från enkät om elbilsladdning

Vi har nyligen genomfört en enkät för att utvärdera behovet och önskemålen kring elbilsladdning. Resultatet visade att det fanns ett framtida intresse hos ca 15 av 68 bostadsrättsinnehavare, men att det inte tycks vara något akut behov just nu. Tack för ert deltagande i enkäten!

Resultat från radonmätningen

Testerna genomfördes i både sovrum och vardagsrum i en lägenhet per våning och byggnad. Efter den genomförda radonmätningen har vi ett provningsresultat som visar värden mellan 20 och 50 Bq/m³, vilket är långt under referensvärdet på 200 Bq/m³.

Medlemsaktiviteter

Vi är glada att så många deltog i vårt julfirande i december och ser fram emot flera medlemsaktiviteter framöver. Ta gärna för vana att kolla på vår anslagstavla i trapphuset för nya medlemsaktiviteter med mera!

Enkät om Kabel-TV och Internet

Vi vill höra din åsikt! Snälla, ta dig tid att svara på vår enkät om Kabel-TV och Internet. Dina synpunkter hjälper oss att bättre förstå våra medlemmars behov. Tack för ditt engagemang!

Vår och sommar

Våren och sommaren närmar sig så kom ihåg att det finns grillar för utlåning och kompressor tillgänglig för pumpning av cykeldäck i cykelrummet vid nedgången i 6 A och 6 B. Var vänlig rengör och ställ tillbaka grillen efter lånet.

Visst har du en hemförsäkring?

Föreningen har en fastighetsförsäkring och har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg via Protector. Det är dock jätteviktigt att varje bostadsrättsinnehavare har en egen hemförsäkring, som skyddar ert hem och era ägodelar mot eventuella olyckor, brand, vattenläckage, inbrott och andra oväntade händelser.

Trapphus, källare och vind

Om du ännu ej märkt upp ditt källar- eller vindsförråd med ditt namn så önskar styrelsen att du tar dig tid och gör det så att inventeringen av föreningens alla förråd kan slutföras.

Vi vill också påminna er om vikten av att följa reglerna för förvaring i våra gemensamma utrymmen, såsom trapphus, källare och vind. För att säkerställa brandsäkerheten skall saker ej förvaras utanför förråden i gångar, korridorer eller andra gemensamma utrymmen. Enligt vår brandpolicy får dessutom inte brandfarliga varor förvaras i källar- och/eller vindsförråden (exempelvis gasol och bensin).

Tyvärr har vi noterat att vårt hobbyrum i källaren vid 10 A tycks ha blivit någons extra förråd med bildäck och flertal lägenhetsdörrar. Vi önskar att de som känner sig berörda gärna flyttar på dessa och i stället nyttjar antingen sitt källar- eller vindsförråd.

Tack för er förståelse och samarbete!

Rätt hantering av avfall i våra miljöstationer

För att underlätta sophanteringen och hålla våra gemensamma utrymmen rena, ber vi er att följa dessa riktlinjer:

  • Vänligen platta till kartonger innan du lägger dem i sopkärlen eftersom det tar mindre plats då.
  • Lämna inte avfall utanför sopkärlen. Om kärlen är fulla, vänligen vänta tills nästa tömning eller använd den andra miljöstationen.
  • Om du har saker som inte är avsedda för våra kärl (till exempel elektronik, kartonger från möbler), så ska de transporteras av dig till närmaste återbruksstation.

Tillsammans kan vi undvika att skapa extra kostnader för vår förening som detta annars kan medföra.

Nytt entreprenadstäd

Vi vill meddela er att vårt tidigare entreprenadstäd Siri Städ & Hemservice AB har tyvärr sagt upp sitt städuppdrag hos oss på grund av olika omständigheter. Föreningen har efteråt tecknat ett nytt avtal med Thai Lokalvård AB för våra städtjänster. Vi hoppas att ni tycker att de kommer hålla lika hög kvalité och om ni har feedback så får ni gärna höra av er till styrelsen.

Goda grannar för allas trivsel

En vädjan att man visar hänsyn till sina grannar när det gäller rökning på balkongen. Det är inte alla som uppskattar lukten av rök och dina närmaste grannar uppskattar nog om det finns en annan mer lämplig plats för detta. Undvik också att skräpa ned med fimpar, snuspåsar etcetera vid portar och innergård.

Gästparkering

Vi vill påminna om att våra tre parkeringsplatser för gäster enbart är för gäster.
Kontakta styrelsen om du saknar ett gästparkeringstillstånd.

Kontakta oss

Om du har synpunkter eller frågor till styrelsen är du varmt välkommen att kontakta oss!
Våra kontaktuppgifter hittar du på anslagstavlan i trapphusen.

Tips! Om du föredrar digital kontakt går det bra att använda formulären på vår hemsida eller styrelsens e-post.

E-post

styrelsen@106storgarden.se

Hemsida

www.106storgarden.se

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
HSB BRF 106 Storgården i Enköping


Till nyhetslistan