Nyhetsbrev - Hösten 2022

27 oktober 2022 I detta nyhetsbrev lämnar vi en kort aktuell information kring vad som händer i föreningen. Har du synpunkter eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi i styrelsen vill också passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna.

 Vattenläckage

Tyvärr har föreningen haft en vattenläcka i en av våra lägenheter. För att upptäcka läckage i god tid är det viktigt att du kontrollerar att din fuktvarnare verkligen fungerar och är rätt placerad under diskbänken, dvs placerad på golvet vid köksavloppet. Kontakta styrelsen vid behov av hjälp att byta batteri eller om fuktvarnare saknas! Viktigt att dessa är på plats för de sparar föreningen stora summor om de i tid kan indikera på fukt (läckage).

Brandskydd

Vi går mot mörkare tider och många kanske gärna vill tända levande ljus i lägenheten för att skapa god stämning. Det är därför viktigt att du kontrollerar din brandvarnare i hallen genom att trycka på testknappen. Kontakta styrelsen vid behov av eventuellt batteribyte eller om brandvarnare saknas! Det rekommenderas starkt att också ha en handbrandsläckare och brandfilt i din lägenhet!

Uppmärkning av cyklar

Det finns förmodligen kvarlämnade cyklar som tar onödig plats i våra cykelförråd. Var vänlig fäst en lapp med ditt namn och adress på dina cyklar i cykelförrådet. Cyklar som inte är märkta innan den sista november kommer att ställas undan i tre månader innan de forslas till återbruket.

Inventering av förråd

Just nu håller vi på att inventera föreningens förråd i källaren och på vinden. Anledningen är att säkerställa att samtliga medlemmar har tillgång till ett eget förrådsutrymme. Var vänlig fäst en lapp med ditt namn och adress på din/dina förrådsdörr/ar innan sista november.

Planerat underhåll

Under december/januari planeras ommålning av golven i våra källarlokaler. Det kommer påverka framkomlighet till förråd, samlingslokaler, bastu, toaletter samt tvättstugan och torkrummen i källaren från och till. Vi återkommer med mer information när datum för underhållet är bestämt.

Störningsrapport

Vi i styrelsen jobbar för att främja medlemmarnas intressen och öka trivseln. Tyvärr kan det hända att medlemmar oskäligt stör sina grannar. Du kan givetvis börja med att tala med din granne som stör och om det inte hjälper kan du anmäla störningarna till bostadsrättsföreningens styrelse. Se bifogad störningsrapport. Styrelsen utreder då om det finns skäl att agera.

Motioner
Om du har förbättringsförslag till vår bostadsrättsförening kan du lämna en motion innan den sista januari till styrelsen inför kommande föreningsstämma. Var vänlig att ange följande i din motion:

·       Skriv en tydlig rubrik som beskriver vad motionen handlar om

·       Skriv vad motionen handlar om

·       Avsluta motionen med att föreslå ett beslut som du tycker föreningsstämman ska ta

·       Skriv under motionen med ditt namn och datum. 

Vill du inte att ditt namn ska publiceras, är det viktigt att du meddelar detta när du skickar in din motion

Julmiddag

Föreningen planerar att anordna en julmiddag den 15 december i vår samlingslokal. Det kommer bjudas på både mat och dryck. Mer information kommer längre fram.

Hemsida

Gå gärna in på vår nyligen uppdaterade hemsida www.106storgarden.se. På hemsidan finns bland annat information och formulär om till exempel Anmäla motion till årsstämma, Parkeringsplatser, olika aktivitetslokaler, med mera.

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu har Energimyndigheten en pågående kampanj "Varje kilowattimme (kWh) räknas" om att energisituation i Sverige och Europa är ansträngd. Genom att använda mindre el hjälper vi varandra i Sverige. Rekommendationer från Energimyndigheten är att undvika det som drar mycket el och som du kanske inte behöver, stänga av apparater och släcka lamporna när du lämnar rummet, sänka värmen inomhus med en grad, använda mindre varmvatten genom att duscha kortare och fylla tvätt- och diskmaskinen.

Kontakt

Tips! Om du föredrar digital kontakt går det bra att använda formulären på vår hemsida eller styrelsens e-post.

E-post

styrelsen@106storgarden.se

Hemsida

www.106storgarden.se

Med vänliga hälsningar

Styrelsen


Till nyhetslistan