Nyhetsbrev - Vinter 2023

13 december 2023 I detta nyhetsbrev kan du ta del av aktuell information kring vad som händer i föreningen.

Information om årsavgiften

I samråd med HSB har styrelsen beslutat att höja årsavgiften med 4% från 1 januari 2024. Årsavgiften höjdes senast 2018, då med 2%. En höjning behövs dels för att föreningen ska behålla sin goda ekonomi och dels för att kunna fortsätta bekosta kommande eventuella investeringar, planerade underhåll, reparationer, en höjd ränta, amortering samt ökade driftskostnader (t.ex. fjärrvärme, el, vatten). Detta minskar också risken för att föreningen ska tvingas att chockhöja avgiften i framtiden.

Storgårdens julevenemang

Välkommen till vårt julevenemang, tisdagen den 12 december kl. 18:00 i vår samlingslokal. Föreningen bjuder på julmat och alkoholfri dryck. Anmäl sker skriftligt på anmälningslistan i trapphuset. Senaste anmälningsdatum är den 5 december.

Valberedningen

Om du är intresserad av föreningen och vill arbeta i styrelsen eller om du har förslag på någon som är lämplig så var vänlig kontakta valberedningen. Valberedningens kontaktuppgifter hittar du på anslagstavlan i trappuppgången.

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), sotning och brandskyddskontroll

Funktionskontroll av ventilationssystem och sotning samt brandskyddskontroll är inplanerad att ske inom kort. OVK gjordes senast 2017 och utförs var 6:e år för flerbostadshus med självdrag. Luftflödet kontrolleras i kök, badrum och eventuell extra WC. Sotning utförs i de lägenheter som har eldstad. För att utföra arbete som bostadsrättsföreningen ansvarar för behöver vi få tillträde till lägenheten. Det kommer senare skickas ut en begäran om fullmakt, för att få gå in i lägenheten om ingen är hemma. Om ingen är hemma så öppnar någon i styrelsen dörren, med huvudnyckeln, åt sotaren/besiktningsmannen. Information om planerat datum kommer senare.

Tända ljus & fungerande brandvarnare

Många vill gärna ha levande ljus i lägenheten nu under den mörka tiden på året. Vi i styrelsen vill påminna om att inte lämna brinnande ljus utan uppsikt. Vi vill också uppmana er om att byta batteri i din brandvarnare. Om du inte har testat din brandvarnare nu i december så gör gärna det för allas trygghet. Kontakta styrelsen vid behov av eventuell hjälp med batteribyte eller om brandvarnare saknas!

Hjälp oss upptäcka eventuella vattenläckage tidigt

Vi vill påminna om att byta batteri i din fuktvarnare! Kontrollera efteråt att din fuktvarnare verkligen fungerar och är rätt placerad under diskbänken, dvs placerad på golvet vid köksavloppet. Var vänlig kontakta styrelsen om fuktvarnare saknas i din lägenhet! Det är väldigt viktigt att dessa är på plats och fungerar för de besparar vår förening stora utgifter om de i tid kan upptäcka och varna om vattenläckage. 

Elbilsladdning

Styrelsen undersöker just nu intresset för laddplatser till el- och laddhybridbilar bland boende och hyresgäster. Var vänlig fyll i bifogad enkät och lämna den i vår brevbox i trapphuset på Långgatan 4A, vilken är märkt ”HSB BRF 106 Storgården”.

Motioner

Om du har förbättringsförslag till vår bostadsrättsförening kan du lämna en motion senast den 31 januari till styrelsen inför kommande ordinarie föreningsstämma. Var vänlig att ange följande i din motion:

  • Skriv en tydlig rubrik som beskriver vad motionen handlar om
  • Skriv vad motionen handlar om
  • Avsluta motionen med att föreslå ett beslut som du tycker föreningsstämman ska ta
  • Skriv under motionen med ditt namn och datum. 

Kontakta oss

Om du har synpunkter eller frågor till styrelsen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Våra kontaktuppgifter hittar du på anslagstavlan i trapphusen.

Tips! Om du föredrar digital kontakt går det bra att använda formulären på vår hemsida eller styrelsens e-post.

E-post

styrelsen@106storgarden.se

Hemsida

www.106storgarden.se

 Styrelsen önskar samtliga medlemmar en god jul och gott nytt år!

 Med vänliga hälsningar

 Styrelsen

 HSB BRF 106 Storgården i Enköping


Till nyhetslistan