Nyhetsbrev - Sommaren 2023

07 juni 2023 I detta nyhetsbrev lämnar vi en kort aktuell information kring vad som händer i föreningen.

TILL VÅRA MEDLEMMAR I HSB BRF 106 STORGÅRDEN I ENKÖPING
Först vill vi önska er alla en riktigt trevlig sommar! 

För allas trivsel
En vädjan går ut till er alla att man visar hänsyn till sina grannar när det gäller rökning på balkongerna. Detta för att undvika att störa grannarna, så vi alla kan få möjlighet att nyttja och njuta av våra balkonger samt lägenheter. Påminner också om att det inte är tillåtet att aska eller fimpa från balkongen. Det klassas som nedskräpning och kan orsaka en brand nu när gräset är så otroligt torrt.

För att visa hänsyn till varandra och andra hundägare vill vi fortfarande att rastning av hundar ska ske utanför innergården och grönytan på baksidan av byggnaden.

Stort tack att du är så förstående!

Nya Trädgårdsrabatter på innergården
Planteringen av de nya trädgårdsrabatterna är nästan helt klara nu! Föreningen har tagit hjälp av de två samarbetande småföretagen Tibble Trädgårdsmästeri och Ugglans Trädgårdsmästare, vilka vurmar både för miljö och biologisk mångfald och har därmed satsat på perenna växter som gillas av pollinerare. Växterna har valts utifrån det soliga läget på vår bostadsgård och att växterna ska vara vackra, tåliga och relativt lättskötta.

För att minska behovet av och kostnaden för att någon ska vattna växterna ofta så har vattenslangar med droppbevattning monterats till trädgårdsrabatterna, vilka aktiveras och stängs av med hjälp av en timer. Trädgårdsmästarna förlitar sig inte helt på dessa utan kommer kontrollera att växterna mår bra och komplettera vid behov.

Om en av dessa vattenslangar passerar din entréport till trapphuset under bevattningssäsongen så har vi placerat ett synligt kabelskydd över för att du inte ska råka snubbla och skada dig.

FArthinder

En del fordon kör lite väl fort på innergården så därmed har vi köpt in farthinder för att förhoppningsvis sänka fordonens hastighet och minimera risken för en allvarlig olycka. Just nu är ett av tre farthinder monterade på innergården. Övriga kommer placeras ut inom kort. Kom gärna med feedback om hur du upplever farthindren och vårt val av placering eller om du har något annat bättre förslag.

Parkeringsplatser

Från och med i juli så kommer det finnas två parkeringsplatser lediga. Parkeringsplats nr 64 och 68, vilka båda finns på grusparkeringen på Linbanegatan bakom vår fastighet. Hör av dig om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats eller kanske byta om någon av dessa två passar dig bättre.

Info om e-faktura/autogiro

Vi rekommenderar att ni aktiverar e-faktura eller autogiro som betalsätt för era hyror och eventuella parkeringsplatser. Detta för att förhindra att ni missar en betalning i tid. Tyvärr har det uppstått ett systemfel hos HSB den här månaden så för er som både har autogiro och hyr en parkeringsplats, så kommer ni få betala fakturan för parkeringen manuellt. Alltså kommer den inte betalas med autogiro för er som är drabbade och det gäller endast den här månaden (juni). Mer info ska skickas ut från HSB till er!

Gemensamma grillkvällen

Det var jättekul att så många deltog på den gemensamma grillkvällen ute på innergården i maj!
Trevligt sällskap, somrig musik, och så hade vi tur med vädret och dessutom var det gott med mat och dryck. Flera medlemsaktiviteter förväntas planeras in i år och vi hoppas att vi ses då!

Om du inte kunde vara med på grillningen eller inte fick nog så finns det grillar att låna av föreningen, vilka finns i källaren vid ingången vid Långgatan 2 och 6 B. Vi rekommenderar att iaktta stor försiktighet med grillandet tills det regnat mer! Ställ gärna grillen på ett så brandsäkert ställe som möjligt och ha vatten nära till hands ifall du behöver släcka snabbt! Kom också ihåg att rengöra och ställa tillbaka grillen efter användningen, tack på förhand.

Ansökt och beviljat elstöd till vår brf

Styrelsen har ansökt om elstöd för vår bostadsrättsförening och Skatteverket har beviljat stödet.
Det gäller elen som nyttjas gemensamt av oss i t.ex. tvättstugorna, källaren, trapphusen etc.

Elmätare

Om du har noterat att det står på din elfaktura att din elförbrukning är "beräknad" så beror det på att elnätsföretaget E.ON inte på ett korrekt sätt har kunnat avläsa mängden el som du har förbrukat. Då har E.ON istället uppskattat hur mycket el du har förbrukat genom att jämföra med förra årets elförbrukning. Detta beror på att de har en generell nätstörning i vårt område, vilket gör att E.ON från och till haft svårigheter att avläsa våra och andras mätare på distans. E.ON håller på att byta ut dessa elmätare i hela landet vilket kommer ge oss mer exakta elräkningar framöver. De påbörjade arbetet i maj/juni och det beräknas vara klart någon gång i juli/augusti.

Radonmätning

Vi avvaktar fortfarande svar på radonmätningen som utförts under våren.
Mer information kommer ut i nästa nyhetsbrev efter att vi har mottagit svarsresultaten.

Kontakta oss

Om du har synpunkter eller frågor till styrelsen är du varmt välkommen att kontakta oss!
Våra kontaktuppgifter hittar du på anslagstavlan i trapphusen.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen för HSB BRF 106 Storgården i Enköping. 


Till nyhetslistan