Com Hem slutar sända analogt

04 april 2020

Com Hem slutar sända analogt

För att modernisera sitt tv-erbjudande till samtliga Com Hem-hus så går Com Hem den 26:e maj över till att sända tv-kanaler helt digitalt. För de boende som tidigare har tittat analogt så innebär detta en tv-upplevelse med bättre bild och ljud och följande abonnemangsfria utbud: SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, ATG Live och eventuella lokala kanaler. Vi får även ta del av Comhem Play kostnadsfritt .

Hur berörs vi boende i föreningen?

Vi har idag ett basutbud av TV i vår avgift. Detta utbud gäller både för digital-tv och för de analoga sändningarna. Tittar man redan digitalt så kommer man inte behöva göra någonting. Om man tittar analogt så behöver man ändra till digital tv på sin tv-apparat. Ni som har en äldre tv - apparat kan behöva skaffa en nyare, eller komplettera sin tv med en digital-box.

Vill du veta om du tittar digitalt kan du leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777

Vad händer nu?

  • Vårt digitala utbud är redan justerat och Comhem Play är tillagt kostnadsfritt. Så länge du är folkbokförd i föreningen så kan man skapa ett konto för tjänsten.
  • I månadsskiftet mar/april kommer en rullande infotext visas på de berörda kanalerna för att uppmärksamma er på att ni tittar analogt  och behöver byta till digital sändning. Får du inte upp någon informationstext behöver du inte göra något
  • Den 8 september upphör de analoga sändningarna och blir helt digitala

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering

Har ni ytterligare funderingar så kan ni vända er till comhems support.


Till nyhetslistan