TV och Internet

Föreningen har två separata fastighetsnät. Ett är ComHems nät och finns oftast i ditt vardagsrum och är det vanliga TV uttaget. Det andra är ett LAN-nät och finns oftast bredvid ytterdörren vid inkommande telefonledning.

TV

Via ComHem kan du se på det digitala basutbud för TV som föreningen erbjuder.  Comhem erbjuder sedan tilläggstjänster i detta nät – kontakta ComHem om du vill veta mer.

 

Internet
Sedan början på 2021 ingår det i månadsavgiften 1000/1000 mbit via Bahnhof. 

 

Upplever du inte att att internetetets hastighet når upp till önskad hastighet? 
Då har vi samlat lite information nedan att läsa.

Felsökning och åtgärder:

Sedan uppdateringen av föreningens bredband är hastigheten kontrollmätt på ett antal ställen i huset. Ska du kontrollmäta bredbandet hastighet ska detta göras direkt från nätverkssladden och in i datorn inte via router eller annan ”mellanutrustning". 700 Mbit/s och uppåt är godtagbar hastighet när man har 1000/1000 Mbit/s.

Mäter man via router och annan utrustning så sänks hastigheten. Ibland är även denna ”mellanutrustning" vara  gammal och endast klara en lägre hastighet än vad du har in i lägenheten.
Då måste man uppgradera utrustningen för att få snabbare hastighet ut i ”rummet” 

Även datorns nätverkskort kan påverka hastigheten in i datorn.

Om du som medlem och boende upplever att nätverket strular ska du börja med med att starta om utrustningen samt datorn.

Kvarstår problemet så ring Bahnhof på 010-510 30 19 och rådfråga supporten. Denna support är specifik för oss som tillhör en bostadsrättsförening.

Om routern skulle vara ur funktion så kan boende beställa en ny router via fastighetskontoret –
denna kostar 995 kr vilket är Bahnhofs taxa.
Då det är Brf Erikslust som är kunden så är detta enda sättet som man i nuläget
kan beställa ny router som Bahnhof kan serva dig via.

 

Upplever du att du fått problem med TV/annan leverantör

I samband med uppgraderingen byttes switcharna ut till Bahnhofs switchar vilket innebär att t ex Telia inte kan fortsätta leverera TV-tjänster till oss. Har du haft en digitalbox från Telia kan du byta till motsvarande från Com Hem som fungerar på samma sätt eller välja tjänsten från Bahnhof.