Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hoppfulla bostadsdebatter i Almedalen

06 juli 2018 HSBs medverkan i Almedalen är slut för den här gången. Efter åtta egenarrangerade seminarier och lika många deltaganden i andra paneler har HSB nu lämnat Almedalen.

Vi har pratat om bostäder för unga och bostäder för äldre och vi har pratat om läget på bostadsmarknaden. Vi har delat ut pris till årets Arkitekturkommun och vi har samtalat om jämställd stadsplanering. Men eftersom HSB är mer än så har vi även arrangerat debatter om vad som händer med föreningslivet när eldsjälarna slocknar och rannsakat oss själva under rubriken: Kvinnor säger me too, vad säger männen?

Bostadsfrågan har med andra ord varit het i Almedalen. Antalet bostadsdebatter har varit otaliga. Och vi fick flera hoppfulla signaler om att bostadspolitiken kan lyftas efter valet så att fler människor kan hitta ett eget hem. Det bådar trots allt gott inför framtiden.

Här kan du läsa vad som sades i alla seminarier, samtal och debatter som HSB arrangerade eller deltog i (genom att klicka på respektive programpunkt).