171109 Nybygget - tidplan och lägenheter

10 november 2017 Totalt byggs 164 hyreslägenheter, de första förväntas stå klara efter sommaren 2019

Tidplan

Under november sker schaktning och sprängning av mindre mängd berg närmare gatan. När detta utförs kommer Kabelgatan att påverkas. Det västra körfältet stängs av och trafiken regleras med ljussignaler. Parkeringar och gångbana påverkas inte, men extra uppsikt vid utfart kan krävas.

Under perioden 20 november till 8 december (vecka 47−49) utförs borrning för bergvärme och detta kan medföra en del oväsen. Arbetet är begränsat till måndag−fredag klockan 07−16.

Bergsslänter kommer att säkras med skrotning och dubbning, vilket kan medföra en del oväsen, men detta bedöms vara i mindre omfattning.

Under december påbörjas detaljschakt, hissgropar och utläggning av makadam och detta pågår till februariari/mars. Gjutningsarbeten kommer att pågå vissa dagar och dessa kan medföra viss ökad trafikstörning. Dock innebär de mindre oväsen.

Lägenheter, lokaler och garage

Totalt byggs 164 hyreslägenheter, i storlekar från ett rum och kök till fyra rum och kök. De flesta kommer att vara traditionella hyresrätter, men det blir även hyresrätter i form av ”Trygghetsboende”. Detta ger den som är minst 70 år möjlighet att bo i en vanlig bostad, men med större trygghet och gemenskap. En tidvis bemannad reception hjälper de boende och i gemensamma utrymmen kan man umgås med grannar. Läs mer på Göteborgs Stads hemsida.

Det kommer även att finnas hyresrätter i form av ”Bostäder med särskild service” (BmSS). Boendeformen drivs av Göteborgs Stad och ger personer med funktionsnedsättning en chans att leva ett självständigt liv med egen lägenhet.

Utmed Stortoppsgatan byggs lokaler i bottenvåningen och Trollängen letar i nuläget efter bra hyresgäster som kan bredda utbudet på Gråberget.

Under husen byggs stora parkeringsgarage och detta har till stor del varit anledningen de omfattande sprängningsarbetena.

De första lägenheterna förväntas stå klara efter sommaren 2019 och man kommer att kunna söka lägenheter via Boplats ett halvår innan.