HSB-förening med 569 lägenheter

Gråberget ligger i Majorna och de 564 ursprungliga lägenheterna byggdes 1952−53 (ombyggt 1988). Under åren har några lägenheter slagits ihop, föreningen har byggt fyra lägenheter i markplan samt två vindslägenheter som var färdiga på försommaren 2008. 2012 färdigställdes ytterligare en lägenhet i markplan och föreningen består idag av 569 lägenheter.

Brf Gråberget är beläget längst upp på Gråberget som tillhör stadsdelen Majorna. Det tar drygt 10 minuter till centrala Göteborg med såväl bil som buss.

Närbelägna torg är Mariaplan i söder och Chapmanstorg i norr med en rad affärer som skoaffär, konditori, fotoaffär, apotek, bank och mataffärer. I området finns det också dagis, pizzeria och ålderdomshem.

Det tar bara några minuter att ta sig till promenadområdet Slottskogen.Vill man ner till hamnen finns det härliga promenadvägar runt Röda Sten och Nya Varvet. Eller varför inte ett besök på Fiskeauktionen.

Bostadshusen byggdes på 50-talet och består av tre olika hustyper, punkthus med sex och sju våningar, punkthus med tre våningar samt flerbostadslängor på tre våningar.

1952 stod de första fastigheterna klara för inflyttning. Under mitten av 1980-talet renoverades samtliga fastigheter. Föreningen har också byggt fyra lägenheter i markplan av två lokaler, samt två vindslägenheter som stod klara under försommaren 2008. 2012 färdigställdes ytterligare en lägenhet i markplan.