190301 Omfattande markarbeten

02 mars 2019 Startar med Kabelgatan 8 och 16

HSB Gråberget är en stor förening med 20 friliggande hus och omkringliggande gemensam mark fördelad på flera fastigheter. Området är mycket kuperat, vilket ger olika förutsättningar för husen och medlemmarna. Det finns höga och låga punkthus med vardera en uppgång samt långa lamellhus med tre till åtta uppgångar mot trottoar.

Grunder, ledningar och mark behöver åtgärdas för att fungera. Marken kring husen grävs upp för att byta brunnar och ledningar. Entréer och gångar ska bli mer tillgängliga. Trappsteg och branta lutningar ersätts med låglutande ramper. Alla markytor blir nya.

I Etapp 1 ingår Kabelgatan 8 med brant backe och Kabelgatan 16 med genomgående gångvägar.

Vid detaljplaneändring skapade Göteborgs Stad (Fastighetskontoret) en ny fastighet med parkering. Parkeringen skar av Göteborgs Stads gångväg (Park och Natur).

Mellan parkeringen och fastigheten med Kabelgatan 16, 18 och 20 finns plats reserverad för gångväg till gatan. På reservatet står ett träd som ska behållas. För att slippa ”sammanhängande” asfalt från Kabelgatan 16 till transformatorn kommer gångvägen ansluta med en krök till vår mark/fastighet.

Räddningstjänsten kräver en uppställningsyta för lift/stegbil. Denna omfattar delvis stadens mark. Samråd om anslutning och ”spärr” för dämpande av olovlig fordonstrafik pågår. Utanför den nya parkeringen kommer Göteborgs Stad (Trafikkontoret) att anlägga en trottoar.