Stadgeändring på gång

09 augusti 2017 Nya lagregler kräver en uppdatering av alla föreningars stadgar. Den 1 juli 2016 trädde en rad förändringar i föreningslagen i kraft och som följd flera ändringar i andra lagar. Med anledning av de nya lagreglerna så har HSB tagit fram uppdaterade normalstadgar för bostadsrättsföreningar (2011 års normalstadgar, version 5). HSB:s tidigare normalstadgar strider mot lag och alla HSB:s bostadsrättsföreningar kommer därför att behöva anta nya stadgar.

Speciellt i den nya lagen är att man uttryckligen säger att om föreningens stadgar strider mot lag så ska styrelsen till en föreningsstämma som hålls senast den 30 juni 2018 lägga fram förslag till ändring av stadgarna så att de överensstämmer med lag.

Brf Linjalens stadgebyte planeras ske genom beslut vid extra föreningsstämma i oktober 2017 samt vid ordinarie föreningsstämma i november 2017.

De stadgar som Brf Linjalen har nu hittar du under Föreningen - Stadgar.

De nya stadgarna som stämman ska fatta beslut om (2011 års normalstadgar, version 5, med anpassning av paragraf 17, 21 och 22) finns längst ned på denna sida samt delades ut till samtliga hushåll tillsammans med kallelsen till extra föreningsstämma. 

Mer information om lagändringen och stadgebytet finns på HSB Göteborgs hemsida: www.hsb.se/goteborg/medlem/bostadsrattsforening/om-medlemskapet/dags-att-byta-stadgar-i-brf