Du som loggar in med BankID på fil eller via dosa behöver först välja Mobilt BankID och därefter välja BankID innan du matar in ditt personnummer för att komma in. Vi jobbar på att rätta till detta och beklagar strulet som uppstått.

Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tänk efter före – vi har juridisk rådgivning för medlemmar

Vi erbjuder juridiskt stöd till alla våra medlemmar i HSB, såväl enskilda medlemmar som bostadsrättsföreningar. Juristerna på HSB Riksförbund har stor erfarenhet avseende juridiska frågor som berör bostadsrättsföreningar och medlemmar. Det är enkelt att komma i kontakt med oss!
Man som arbetar med juridisk rådgivning hos HSB Riksförbund

Som medlem i HSB behöver du faktiskt bara lyfta luren för att få kompetent juridisk rådgivning. Telefonrådgivningen är en mycket värdefull förmån om en knepig situation uppstår. Om du har frågor som rör familjerätt kan du genom oss få kontakt med vår samarbetspartner Familjens Jurist. Om du har skatterättsliga frågor hänvisar vi till Skatteverket.

Kontakta HSBs juridiska rådgivning för frågor som rör juridik i boendet

Den juridiska avdelningen på HSB Riksförbund har bland annat en unik kunskap och erfarenhet gällande utmaningar i bostadsrättsföreningar. Genom HSBs juridiska rådgivning erbjuds HSBs medlemmar kostnadsfri generell juridisk rådgivning. Frågorna kan handla om det mesta som rör boendet.

Ring 0771-472 472 och välj knappval 1 om du är medlem och knappval 2 om du är förtroendevald.

Öppet helgfria vardagar kl. 09.00-16.00 med lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00. Dag före röd dag är HSBs juridiska rådgivning öppen klockan 09.00-12.00 och under klämdagar har vi stängt.

HSB bevakar lagar och regler som rör ditt boende – läs våra juridiska tips här.

Frågor som rör familjerätt (Familjens Jurist)

HSB kan i samarbete med Familjens Jurist erbjuda en Livsbesiktning®. Du ringer och bokar en tid och får då möjlighet att i lugn och ro gå igenom din familjesituation med en jurist. Dessutom kan du som HSB-medlem nu även till exempel utnyttja rabatter vid möte med en jurist på ett av Familjens Jurists kontor (och kan även få rabatter på Familjens Jurists online-mallar). Läs mer om erbjudandena på www.familjensjurist.se/hsbmedlem.

Ring 0771-472 472, välj knappval 1 och sedan knappval 2 för att komma till Familjens Jurist.

BLI MEDLEM NU

Vill du också ta del av alla förmåner som kommer med medlemskapet?