Enligt Lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om:

Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Brandskydd

Föreningen har upprättat en policy för systematiskt brandskydd för att brandsäkra fastigheternas gemensamma utrymmen.

Brandrond görs varje månad i fastigheterna av Sekant Fastighetsservice AB som kontrollerar att dörrar stängs som de ska, lampor fungerar, att skräp och annat inte står i vind- och källargångarna eller i trapphusen samt meddelar berörda medlemmar om våra brandskyddsregler inte följs.

Kontroll och underhåll på pulversläckare görs varje år av Presto Brandsäkerhet AB.

Föreningen följer lagen om skydd mot olyckor:
“Enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO 2003:778) får ej lösa eller brännbara föremål förvaras i trappuppgångar, källare och/eller vind. Det riskerar att försvåra eller förhindra en trygg och säker utrymning och insats av byggnaden i händelse av brand. Det får inte förvaras barnvagnar, brännbart material, dörrmattor m.m. i trapphus som kan försvårar eller förhindra en trygg utrymning av byggnaden.”

Trapphus: Inga lösa föremål såsom t.ex. barnvagnar, dörrmattor, blommor eller liknande får förekomma i våra trapphus p.g.a. att det måste vara utrymningsfritt samt minska på rökutveckling vid en ev. brand.

Vind- och källarförråd: Absolut inga brännbara vätskor får förvaras i våra vind- och källarförråd, de slängs på VA Syd sopstation, Farligt avfallsbilen eller förvaras i din lägenhet. Håll ordning i ditt förråd och utanför, inget skräp får förekomma i gångarna av utrymningsskäl och naturligtvis även av trivselskäl.

Lägenheter: Alla lägenheter ska ha en brandvarnare installerad, har du ingen kontakta vaktmästaren.

Läs information från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap vad du ska göra om brand skulle uppstå.