Ny i föreningen

Först av allt vill vi hälsa dig/er välkommen/välkomna till föreningen.

Behoven och frågeställningarna från nya boende varierar väldigt mycket beroende på hur man bott tidigare etc. En bostadsrätt skiljer sig ganska mycket åt gentemot en hyresrätt bland annat rörande reglerna kring underhållsansvar för en bostadsrätt respektive hyresrätt.

Mycket av den informationen du behöver om föreningen hittar du här på hemsidan.

Se pdf-dokumentet nedan "Information_Nyinflyttad_BRFManligheten".

Har kommer ett axplock av lite saker du bör tänka på.

Försäkring

Du har ett eget ansvar för visa delar av underhållet och det är viktigt att du har ett bostadsrättstillägg i din hemförsäkring, annars kan vissa skador bli kostsamma för dig. Även om du inte är vållande.

Är du ny i bostadsrätt?

Det finns en rad skillnader mellan bostadsrätt och hyresrätt, vi rekommendera att du besöker Köplägenhet.nu för att läsa lite mer.

Lite självklarheter

Återvinningshuset är ett återvinningshus och enbart det som det finns avsedda kärl för skall slängas där och i rätt kärl. För kartonger är det viktigt att ni plattar till dem innan ni slänger dem så att alla får plats med sina kartonger.

Trapphusen, ingenting får ställas i trapphusen detta har bland annat att göra med brand och utrymningsregler. Sedan är det självklart att vill du inte ha dina sopor i din lägenhet att dina grannar inte vill ha dina sopor stående i trapphuset.