Styrelsen informerar, 141013

Ekonomi
Pengaflödet i föreningen är bra, vi har bättre likviditet än förväntat.

Markiser
Godkännda färgkombinationer på är hel röd eller röd-vit randig samt hel grön eller grön-vit randig.

Ny belysning i Garaget
Den nya belysningen i garaget är på plats som de flesta redan har märkt så tänds den endast när någon är i området. Vi ser nu en markant skillnad i el-kostnad för garaget besparing under juli-aug var 27000 kwh.

Pumpgropen
Pumpen i garaget har strulat en hel del tidigare och inte heller varit så effektiv som kan önskas därför är denna nu utbytt. Om du ser att den röda lampan vid pumpgropen lyser så ring genast det nummer som står på skylten ovan lampan.

Undercentral
Undercentralen är utbytt mot en ny mer energisnål central som skall minska förbrukningen.

Inglasning av balkonger
Det har framkommit att bygglov för inglasning av balkong inte finns, detta ska åtgärdas snarast. Fram tills det att nytt bygglov finns kommer inga nya inglasningar att godkännas.

Husvagnsplatser
Styrelsen har beslutat att de stora parkeringsplatserna utomhus vid fotbollsplanen skall få användas som husvagnsplatser.

HSB Kontrakt
Kontraktet vi hade med HSB gick ut under sommaren därför har ett nytt 1 års kontrakt skrivets med HSB för vice värd, administrativa tjänster samt skötsel på området. Tanken är att kunna göra en upphandling med flera intressenter inför nästa kontrakt.

Ändrade öppettider för vicevärd
Enligt uppgifter så har mycket av det vice värden tagit emot under öppettiderna varit felanmälan något som redan ingår i det administrativa avtalet. Styrelsen tycker därför att vicevärdens tid kan användas mer effektivt, därför minskas öppettiderna för vicevärdskontoret.

Soprum och avfall
Dialog förs med Renhållningen om nytt soprum var det ska vara och hur stort det behöver vara. Viktigt är också att vi blir bättre på att sortera och kast i samtliga kärl. Det händer att de kärl som är närmast dörren är överfulla och de som är längst ifrån är nästan tomma. Detta leder till att vi blir debiterade för översopor.

Festlokalen
Vattenskadan i festlokalen är åtgärdad, colorama har varit och kollat i lokalen och skall ge ett förslag för hur lokalen kan målas upp. Förhoppning att återställandet kan ske så snart som möjligt efter det.

Färre i styrelsen
Rose-Marie Andersson avgår från styrelsen av personliga skäl.

Med vänlig hälsning
Styrelsen