Styrelsen informerar 20141119

Nedan kommer en kort sammanfattning om vad som togs upp på senaste styrelsemötet

Ekonomi
Sammantaget ser ekonomin fortsatt bra ut. Det säljs lite fler lägenheter än förväntat men föreningen får bra betalt för dem och det ger föreningen en god likviditet. Budget för 2015 håller på att utarbetas.

Bokningssystem/garagedörr
För att förbättra systemet med taggarna till garagedörr m.m. kommer routrarna som styr dessa bytas ut mot mer moderna routrar som kan lagra mer data och har bättre driftsäkerhet.

Sopsortering
Precis som i tidigare information så tar vi upp sopsorteringen som vi alla måste ägna en liten tanke. Här kan vi alla förbättra oss. Tänk på att förpackningar och tidningar inte ska sorteras som brännbart. Detta är viktigt eftersom det är betydligt dyrare att tömma ett kärl med brännbart än vad det är att tömma ett kärl med förpackningar. Är du osäkra på hur du ska sortera så kan du titta i sorteringsguiden som finns länkad under ”boendeinformation, sopsortering”. Tänk också på att fylla alla brännbara kärlen inte bara det som står närmast ingången. Är något kärl överfullt leder det till extra debiteringar från Renhållningen.

Förstörda fönster Gröna huset
Fönster vid ingången till gröna huset blev för ett tag sedan vandaliserade, om du sett eller vet något om detta skulle vi uppskatta tips och information.

Renoveringar i lägenhet
Vi vill påminna om att du alltid ska ta kontakt med vice värd innan du renoverar i kök och badrum. Det är klokt att göra det vid samtliga renoveringar.

Byte fönster
Nu är det full fart på fönsterbytena och beräknat datum för färdigställande av samtliga fönsterpartier är mitten av februari 2015.

Festlokal
Renoveringen är påbörjad i festlokalen det finns fortfarande möjlighet att hjälpa till, om du är intresserad hör av dig till info.hagern@gmail.com. Preliminärt datum för färdigställande är mitten av januari månad.

Lokal snart ledig
Vår nuvarande hyresgäst i lokalen på Residensgatan 4 E kommer att flytta ut runt årsskiftet. Därmed blir den ledig. Vet ni av någon verksamhet som är i behov av lokal, hör av er till styrelsen.

Framtid
Frågorna som vi kommer att jobba med närmsta tiden är budgeten för 2015 och att ta fram den långsiktiga underhållsplanen.

Med vänlig hälsning
Styrelsen