Styrelsen informerar 20141209

Nedan kommer en kort sammanfattning om vad som togs upp på senaste styrelsemötet

Budget
Budget för 2015 är nu fastställd och kommer att medföra en höjning av årsavgiften på 2 %. Den redovisade höjningen följer den ekonomiska planen och motiveras av att det är något oklart i vilken omfattning planerade investeringar och underhåll kommer att genomföras de närmaste åren. Dessutom ökar föreningens försäkringskostnader 2015. Höjningen möjliggör också en fortsatt god likviditet i föreningen.

Nytt försäkringsbolag
Från årsskiftet kommer föreningen att byta försäkringsbolag då nuvarande bolag har valt att inte förlänga avtalet då det var ett bra avtal för oss men inte lönsamt för dem. Detta medför att nya avtalet kommer att öka föreningens försäkringskostnad.

Bastutider
Förslag att återinföra de gamla bastutiderna togs upp men röstades ned på grunden att vi anser att alla ska ha möjlighet att boka en bastutid på kvällarna då det för många är den enda tiden som är möjlig. Speciellt fredagskvällar som är en tid då många i föreningen vill ha möjlighet att basta.

Byte fönster
Besiktningen av de första fönsterpartierna har nu påbörjats och renoveringen ligger i stort enligt plan, just nu ett par dagar efter.

Festlokal
Renoveringen är påbörjad i festlokalen det finns fortfarande möjlighet att hjälpa till, om du är intresserad hör av dig till info.hagern@gmail.com. Preliminärt datum för färdigställande är mitten till slutet av januari månad.

Lokal snart ledig
Vår nuvarande hyresgäst i lokalen på Residensgatan 4 E kommer att flytta ut runt årsskiftet. Därmed blir den ledig. Vet ni av någon verksamhet som är i behov av lokal, hör av er till styrelsen.

Framtid
Frågorna som vi kommer att jobba med närmsta tiden är att ta fram den långsiktiga underhållsplanen.

Med vänlig hälsning
Styrelsen