Styrelsen informerar 20141017

Nedan kommer en kort sammanfattning om vad som togs upp på senaste styrelsemötet

Information
Styrelsen har fått många påpekanden att det saknas information. Vi från styrelsen håller med om detta och vi lovar att bättra oss på den punkten. Vi kommer att efter varje styrelsemöte delge information om vad som tagits upp på mötet. Vi kommer också att sätta upp två nya informationstavlor, mest troligt i soprummen, där information kommer att delges.


Ekonomi
Sammantaget ser ekonomin bra ut. Det säljs lite fler lägenheter än förväntat men föreningen får bra betalt för dem och det ger föreningen en god likviditet. Det som dock inte följer budget är ”reparationer och underhåll”. Prognosen för årets resultat ser ut att hamna i paritet med fjolårets resultat.


Snöskoter
Vi har fått några frågor gällande parkering av snöskotrar i garaget. Det som gäller är att snöskotrar inte får parkeras i garaget.


Sopsortering
Precis som i tidigare information så tar vi upp sopsorteringen som vi alla måste ägna en liten tanke. Här kan vi alla förbättra oss. Tänk på att förpackningar och tidningar inte ska sorteras som brännbart. Detta är viktigt eftersom det är betydligt dyrare att tömma ett kärl med brännbart än vad det är att tömma ett kärl med förpackningar. Är du osäkra på hur du ska sortera så kan du titta i sorteringsguiden som finns länkad under ”boendeinformation, sopsortering”. Tänk också på att fylla alla brännbara kärlen inte bara det som står närmast ingången. Är något kärl överfullt leder det till extra debiteringar från Renhållningen.


Byte fönster
Nu har OCAB börjat med saneringen på balkongerna om du bor i hus 24, 22 eller 6 så kommer du få ett brev om när just din lägenhet kommer att beröras. Det är då viktigt att balkongen rensas så snabbt som möjligt så att arbetet kan fortskrida utan förhinder.


Festlokal
Inom kort kommer vi att samla ”byggruppen” för att gå igenom förslaget som är framtaget på lokalen och sedan påbörja arbetet. Skulle du vilja hjälpa till med byggandet är det bara att höra av dig till Anton i styrelsen.


Lokal snart ledig
Vår nuvarande hyresgäst i lokalen på Residensgatan 4 E kommer att flytta ut runt årsskiftet. Därmed blir den ledig. Vet ni av någon verksamhet som är i behov av lokal, hör av er till styrelsen.


Framtid
Frågorna som vi kommer att jobba med närmsta tiden är budgeten för 2015 och att ta fram den långsiktiga underhållsplanen.

 

Med vänlig hälsning
Styrelsen