Styrelsen informerar

Nedan följer information om vad som är på gång i vårt bostadsområde

Styrelsen

Det nya punkthuset

På perkeringsplatsen ovanför Västra Varvsgatan 6 påbörjas byggnation av ett punkthus. Bygget är planerat att påbörjas den 1 juni 2017 och beräknas vara färdigställt den 1 juni 2019.

Det kommer att vara lite stökigt under dessa år, men efter det kommer vi få nära till livsmedel då Coop kommer öppna en ny butik i bottenplanet. Vi kan hoppas på att de även öppnar utlämningsställe för paket där, men det är inget vi vet än.

Ni som har er parkeringsplats mellan det planerade punkthuset och de röda husen kommer att bli berörda. Under byggnationen kommer parkeringsplatserna att tillfälligt flyttas till andra sidan, exakt när detta kommer att ske har vi inte fått information om ännu. En gångtunnel kommer upprättas mellan byggnationen och gaveln på det gröna huset. Längst ner på sidan är en bild över hur det är planerat.

  • Röd: Parkeringsplatser som är berörda
  • Grön: Tillfälliga parkeringsplatser för berörda
  • Blå: Byggnation av punkthus med konsum i botten
  • Gul: Gångtunnel mellan byggnationen och det gröna huset

VA- och gatuarbeten

Mellan maj och december är Västra Varvsgatan avstängd för VA- och gatuarbeten. För in- och utfart tillbaraget är vi hänvisade att använda Residensgatan. Under perioden är sju av våra boendeparkeringar avstängda på grund av trång passage.

Studieförbundet Vuxenskolan

Vi är i förhandlingar med Studieförbundet Vuxenskolan angående lokalerna i Residensgatan 4E. Vuxenskolan behöver nya lokaler fr.o.m. 1 september i år då deras nuvarande kontrakt går ut. Eventuellt kommer de att hyra plats i våra lokaler. När förhandlingarna är klara kommer mer information om vad som kommer hända.

Garagestädning

Städning av garagen kommer ske den 29 och 30 maj.

Vårens städdag är i år planerad under en veckodag, tisdag den 30 maj och vi hoppas att så många som möjligt kan delta samt äta lite korv som HSB bjuder.

Blomplantering

Efter vårstädningen är det dags att plantera lite blommor i vårt område. Detta gör vi torsdag den 8 maj.

Container

Det finns fr.o.m den 26 maj en container för avfall placerad på grusplanen. Den kommer finnas där till den 2 juni.

Containern är inte avsedd för glas, elektronik eller miljöfarliga ämnen. Dylika avfall fraktas till Kronan.

E-parkera

Efter sommaren kommer nya rutiner för e-parkera. Det som kommer hända är att iställer för att ange vårt lägenhetsnummer vid eparkering kommer det även att tillkomma två bokstäver efteråt. På så sätt blir varje e-parkering mer unik och risken för att någon utomstådene ska kunna använda vårt system minskar. Mer information kommer till hösten när det börjar bli aktuellt.

Cykelförråd

Till hösten kommer vi även att se över våra cykelförråd. Detta är ett måste då det nästan börjar bli omöjligt att ta sig in och ur förråden utan att snava över andra cyklar. Hur gallringen kommer att gå till är ännu inte klart, men det har inkommit tips om hur vi skulle kunna gå till väga för att underlätta rensningen.

Observera att detta är ett förslag, mer information kommer till hösten

Bild över planeringen av det nya punkthuset