2017-10-19

Information från styrelsemötet den 16 oktober.

Surströmming den 23 september

Totalt kom det 25 glada medlemmar och åt surströmming tillsamans i festivitetslokalen. Förutom surströmmingen fick vi även äta av den underbart goda och närproducerade mandelpotatisen som pallkragegänget odlat under sommaren.Ett stort tack till alla som deltog och inte minst till de som var med och arrangerade aktiviteten.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil, merparten av våra utgifter består av löpande drifkostnader, men de finns med i budgeten. Inför nästa års budget är nu underhållsplanen uppdaterad och HSB kommer precentera ett budgetförslag i början av november. Där kommer även förslag på nästa års avgiftshöjning finnas med. Budgeten kommer fastställas kring månadsskiftet november/december.

Hissbyten

Många känner till att hissbyten är på gång och oroar sig för hur och när det kommer göras. Våra hissar är gamla och det är svårt att hitta reservdelar till dem när de stannar. Därför måste vi börja byga ut dem och göra det under kontrollerade former så att inte någon hiss blir stående under oförutsägbar tid. Det är ett stort projekt som kommer kräva mycket förarbete, vilket innebär att det kommer finnas gott om tid att informera om när det börjar hända saker. Än finns det ingen tidplan på när bytena kommer påbörjas, det man bör känna till är dock att varje hiss tar ungefär 3 veckor att byta och under den tiden är det trappor eller andra boendealternativ som kommer gälla. Det är många faktorer att tänka på och många frågor att besvara innan något kommer att ske, men styrelsen kommer se till att samtliga är väl informerade i god tid innan något byte påbörjas. Information kommer finnas här, eventuellt skapas en ny informationsflik avsedd enbart för hissbytena.

Garagestädning

I november kommer vårt garage att städas och denna gång kommer även spolning att utföras. Därför kommer samtliga att vara tvugna att flytta ut sina bilar under aktuell period. Vi har inte fått besked än om när spolmaskinen finns tillgänglig och kan i nuläget inte informera om vilket/vilka datum det kommer ske

Garageregler

Styrelsen har gått igenom reglerna kring garageplatser och i dem framgår att avtalen för parkeringsplaserna endast är avsedda för personbilar.

Husträffar

Tisdag den 12 september anordnades den första husträffen med styrelsen för medlemmar. Då var det gröna huset som hade möjlighet att komma och ställa frågor över saker som man kan ha funderat över. 

Trasig gatubelysning bakom Västra Varvsgatan 24

Felet är känt, men är ett större problem som gör att så fort åtgärd utförs går säkringen. Det krävs en större insats för att få dem att fungera igen och det kommer ske så fort som bara möjligt. Detta är prioriterat då det börjat bli så mörkt på kvällarna.

Cykelförråd

En liten påminnelse till er som redan nu börjat ställa undan era cyklar för vintern, glöm inte bort att märka dem senast den 30 november. Hur ni ska märka dem finns i föregående information från styrelsen samt anslaget i trapphusen.

Funderingar från medlemmar

Det har kommit in en skrivelse till styrelsen med funderingar från medlemmar. Denna kommer att svaras på via mail, men några av punkterna kan det vara fler som funderar över och därför tas de upp här.

  • Rondering utförs av Riksbyggen och de utför den varje måndag förmiddag med start vid gröna huset för att sedan gå igenom  resten av området.
  • Lampor i våra gemensamma utrymmen kontrolleras av de som utför städning i trapphusen och rapporteras vidare för åtgärd till Riksbyggen.
  • Soptunnorna som finns utplacerade i området töms 1-2 gånger i veckan vid behov.