2019-01-20

Information från styrelsemötet den 14 januari 2019

Hissbyten
Residensgatan 4A blev klar ännu tidigare än vad de försökte med. Den 19 december var den nya hissen i bruk och nu efter julledigheten har man kommit halvvägs med Residensgatan 4B som ska vara klar den 25 januari.

Garantibesiktningen för Västra Varvsgatan 22 och 24 utfördes den 7 januari och de punkter som då rapporterades ska vara åtgärdade till slutbesiktningen som kommer ske efter att samtliga hissar är utbytta

Våra nya hissar
Det har redan nu börjat sättas upp lappar i och utanför hissarna och styrelsen vill be er samtliga att inte göra det, vi har anslagstavlor att sätta upp lappar på. Om vi börjar tejpa upp saker så kommer våra nya fina hissar ganska snabbt att se väldigt sjaskiga ut. Om ni ser att någon hängt upp något, vänligen ta ner det direkt och försök att lämna så lite märken som möjligt.

Extrastämman
Onsdag den 16 januari hade vi en extrastämma i föreningslokalen där stämman beslutade om en valberedning. Det blev enligt styrelsens förslag, Gunder Karlsson som sammankallande och Anna Dahlqvist samt Eva Kemppainen som ledamöter.

Nytt försäkringsbolag
Fr.o.m. årsskiftet har föreningen nytt försäkringsbolag. Tidigare hade vi Trygg Hansa, men har nu övergått till Länsförsäkringar.

Slagborr
Styrelsen har köpt in en slagborr till föreningen som fixargruppen ska kunna använda sig av. När den inte används av fixargruppen så har man som medlem i föreningen möjlighet att låna den. Det gör man nere på vicevärdskontoret.

Pumpgropen
Som många inte kunnat undgå så har det varit en tid i garaget då det nästan varit outhärdligt sedan vi installerat cirkulationspumpen i pumpgropen. Den 7 januari tätades luckan till gropen och det har blivit betydligt bättre. Det är dock fortfarande en del lukt kvar men vi får avvakta för att med tiden kunna avgöra om det är lukt som ligger kvar eller om ytterligare åtgärder måste vidtas.

Parkeringsgruppen
Parkeringsgruppen med Lars Hallberg i spetsen har nu kommit igång ordentligt och tillsammans har de tagit fram ett dokument som förklarar vad parkeringsskyltar betyder. Dokumentet finns under instruktioner som finns längst ner på sidan för parkering .

 

HLR-kurs
Det är nu inbokat en HLR-kurs för de som anmält sitt intresse. De som är berörda har fått en inbjudan skickat till sin email. Har ni frågor går det bra att kontakta Riitta som ansvarar för aktiviteten.

QT-systemet
Från och med januari öppnades det upp i systemet så att bokningar av föreningslokal, uthyrningsrum och hobbylokal nu görs från våra bokningstavlor, dator eller i QT-appen. Dock kommer inte uthyrningslägenheten finnas med där förrän hissbytena är klara. Nycklar kvitteras som vanligt ut hos vicevärden under dess öppettid.

Det har visat sig att det är ett stort antal av medlemmar som bott en längre tid i området använder sig av en gammal variant av QT, den ändrades redan på Akelius tid så det är länge sedan den nya versionen kom ut. Nedan finner du en beskrivning över hur du kan se om du har den gamla eller nya varianten. Har du den gamla, bör du snarast byta ut den då det i vissa fall har uppstått dubbelbokningar samt att avbokningar inte har fungerat.

Vintern är här
Det blåser ofta kraftigt här nere vid vattnet, vilket gör att våra entréportar kan behöva lite hjälp för att stängas så att de inte stannar uppe på vid gavel. Tänk på att se till att dörren stängs ordentligt efter er när ni passerar. Vid de dagar då det kommer mycket snö på en gång bör vi hjälpas åt med att sopa bort snön där dörren öppnas så att snön inte pressas ihop mellan dörrpost och dörr. Det finns sopkvastar vid varje ingång och det går ganska fort att sopa lite lätt. Flera av våra entréportar är i sämre skick och tillsammans kan vi hjälpas åt så att de inte blir sämre på grund av ovan nämnda anledningar. Det bidrar även till att hålla ner våra driftkostnader.

Information om QT och vår webbplats
Styrelsen vill veta om det finns intresse av följande:

  • Genomgång av t.ex. QT-systemet (appen), hur man laddar ner den och hur man använder den.
  • Genomgång av vår webbplats om hur den är upplagd och var man hittar information.