2019-03-17

Information från styrelsemötet den 13 mars 2019

Hissbyten
Det har skett en förändring av tidplanen för Residensgatan 6C. Arbetet är tidigarelagt sex dagar och kommer alltså att påbörjas tisdag den 9 april, vilket är sex dagar före planerad tid. Arbetsteamet kommer göra allt för att den hissen ska bli klar så fort som möjlit och beräknas vara i drift den 25 april, vilket innebär att hissen endast står still i två veckor och två dagar i stället för tre veckor.

Ett extra team ska att sättas in för att arbeta med hissarna i det gröna huset. Med extrainsatsen beräknas samtliga hissar vara bytta den 24 maj. Enligt plan skulle projektet ha pågått till den 6 september. Men då arbetsteamen optimerat tiden på ett bra sätt kommer allt vara klart drygt tre månader före utsatt tid.

Administrativt- och driftavtal
Anbudsförfrågan har gått ut gällande nya avtal för vår vörening, tiden för inlämnande är satt till den 15 april. Efter det ska vi gå igenom de förslag som inkommit för att sedan bestämma oss för vilka vi ska teckna nytt avtal med för kommande år.

Valberedningen
Valberedningen har jobbat på bra och kommer presentera sitt förslag till vid nästa styrelsemöte. Dock har de inte lyckats få ihop förslag till valberedning så om ni vet någon som skulle kunna tänka sig att vara med i valberedningen eller om ni själv känner er intresserad av uppdradet, vänligen kontakta nuvarande valberedning med Gunder Karlsson som sammankallande.

EU-val
Söndag den 26 maj är det EU-val och nu är det klart att vår föreningeslokal kommer användas som vallokal så nu har vi väldigt nära för att göra vår röst hörd.

Entrédörrar
Anbudsförfrågan har gått ut och vi väntar på att få in förslag på olika dörrar med priser. Därefter går vi igenom de förslag som kommit in för att se vad som passar vår förening bäst gällande modell och pris.

Postfack i gröna huset
Det är beställt nya postfack till det gröna huset. De gamla ser för bedrövliga ut och ska nu bytas ut mot nya fina. En skillnad kommer vara att facken har egna nycklar, man kommer alltså inte att kunna använda lägenhetsnyckeln till de nya postfacken. Mer information skickas ut till berörda när det finns en plan för bytet.

Luleå Energi
Torsdag den 7 mars var Luleå Energi i vår föreningslokal och informerade berörda personer i gröna huset gällande en transformatorstation. Berörda är Västra Varvsgatan 20A, den del av huset som är närmast det nya punkthuset. Det kom två medlemmar till mötet.

QT-systemet
Föreningen ska byta ut en av våra routrar, vilket är den i tvättstugan på Residensgatan 6. Det är den router som oftast tappar kontakten med nätet. Förhoppningsvis kommer systemet bli stabilt med den förändringen och om det faller väl ut, byter vi ut resterande tre routrar.

Uthyrningslägenheten 2013
Styrelsen har beslutat att inte lägga ut uthyrningslägenheten för bokning i bokningssystemet. När hissbytena är klara var det meningen att lägenheten skulle göras tillgänglig för bokkning via dator, app och bokninstavla. Styrelsen beslutade på senaste mötet att inte göra det. Anledningen är att det ska vara möjligt att hyra lägenheten under en längre tid än fyra dagar som gäller för rummen. Det har visat sig finnas behov av att kunna hyra den vid t.ex. renovering av kök och badrum. Lägenheten kommer därför att bokas som den alltid har gjort, nere hos vicevärden under dess öppettid.