Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nya avgifts- och hyresavier när HSB Skånes bytt affärssystem

21 mars 2019 HSB Skåne genomför under våren ett byte av affärssystem, vilket inkluderar vårt hyressystem. För dig som bostadsrättshavare eller hyresgäst innebär det bland annat att avgifts- och hyresavierna nu har ett annorlunda utseende.

Avierna för april, maj och juni (kvartal 2) har i början av vecka 12 börjat att skickas ut till boende och kommer att landa i din brevlåda inom kort.

Flera avier

För dig som har ett sidoavtal som exempelvis parkeringsplats, garage, förråd, lokal m.m. har denna hyra/avgift varit länkad till och legat på samma avi som din bostad. I vissa fall har tyvärr denna länkning inte fungerat och du har då fått fler än tre (3) avier för betalning. Vi ber dig att betala alla avier som har skickats ut.

Vi kommer att åtgärda detta problem inför utskicket av avierna för juli, augusti och september (kvartal 3) så att eventuella sidoobjekt kommer att finnas för betalning på samma avi som din bostad.  

E-faktura

För dig som betalar din avgift/hyra med e-faktura, och som tidigare har fått en e-faktura per månad att godkänna i din internetbank, kommer från och med detta utskick alla tre avierna att inkomma för betalning samtidigt. Avierna har olika förfallodatum som tidigare. Du kan godkänna alla avierna samtidigt, eller så väljer du att godkänna en avi i taget inför varje förfallodatum.

 

Saknar du din avi?

Tyvärr har en del avier fortfarande inte nått fram till hyresgäster eller bostadsrättshavare. Vi ber så mycket om ursäkt till dig som har blivit drabbad av detta!

Vänligen hör av dig till oss på 046-210 84 00 eller hyresavdelningen-lund@hsb.se så skickar vi ut nya avier till dig.

För dig som har Sparbanken Syd som bank och betalar din avgift/hyra med e-faktura har aviseringen tyvärr inte gått igenom som den ska. Avierna förväntas landa i din internetbank den 26-27 mars och du kommer därför även att få ett brev från HSB Skåne med pappersavier för att säkerställa att du får avierna för kommande kvartal.