Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Besök på Kosta glasbruk och julmarknad

09 december 2019 Den 7 december besökte några av HSB Sydosts medlemmar Kosta glasbruk och dess julmarknad! På lördagsförmiddagen anlände tre bussar med cirka 80 medlemmar från Kalmar, Karlskrona och Växjö.

Dagen inleddes med en guidad visning av glasbruket som omfattade brukets historia, kända glasblåsare genom tiderna och hur glasblåseriet fungerar idag.  

kosta_1.jpg

Efter guidningen var det fritt fram att utforska både julmarknaden och de närliggande butikerna. Bland annat kunde medlemmarna besöka tomten, köpa delikatesser på julmarknaden eller titta på de söta getterna och grisarna som fanns på området. Resan inkluderade även en lunch på Matmagasinet eller Brukscaféet.

kosta_2.jpgkosta_3.jpg

Besöket till Kosta julmarknad markerar startskottet för fler medlemsaktiviteter som kommer att ske under 2020. Så håll utkik efter inbjudningar via e-post eller på Mitt HSB för kommande aktiviteter!

Vi tackar de som deltog i Kosta för en härlig dag tillsammans!