Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Framtidsmötet 2019

29 november 2019 Den 22 till 23 november gick Framtidsmötet 2019 av stapeln. HSB Sydosts styrelse, valberedningen, förtroenderådet, ledningsgruppen och personal från HSB Sydost tillsammans med ordföranden och representanter från våra brfer möttes i Växjö för att prata om framtiden.

Vid lunchtid på fredagen anlände HSBare från olika platser i vår region till PM & Vänner i Växjö. Dagen kickades igång med ett välkomnande från HSB Sydosts styrelseordförande, Sebastian Lindroth, som följdes av en gästföreläsning av digitala rådgivaren David Ståhlberg. David talade om digitaliseringen med dess möjligheter och utmaningar. Därefter var det dags för fika, mingel och mässa! Representanter för olika verksamhetsområden inom HSB Sydost, valberedningen, förtroenderådet och HSB Sydosts styrelse minglade med deltagarna. Många deltagare fick chansen att ställa frågor, prata om deras förenings behov och se vad HSB Sydost kan erbjuda för att hjälpa dem med diverse utmaningar. 

 

framtidsmote19_6.jpg

framtidsmote19_2.jpg

framtidsmote19_3.jpg

Efter fika och HSB-mässan tog Sebastian Lindroth ordet igen och berättade om framtiden i HSB Riksförbund. Anders Högelius berättade om Mitt HSB och hur HSB Sydosts digitala resa kan komma att se ut. Vd Mårten Lindberg avslutade första dagen med att prata om vad som är på gång i HSB Sydost. Responsen från många av ledamöterna vid dagens slut var positiv och diskussioner, funderingar och förbättringsförslag diskuterades långt in på kvällen.

Lördagen startades av driftledaren för konsultgruppen, Olivia Thim, som pratade om hållbarhet och hur HSB Sydost som förening kan arbeta med hållbarhetsfrågorna. Dagen avslutades med reflektioner och diskussioner kring de ämnen som behandlats under dagarna.

 

framtidsmote19_4.jpg

framtidsmote19_5.jpg

De två dagarna resulterade i många tankar, frågor och funderingar kring HSB Sydosts framtid men även goda idéer, utbyte av råd och tips samt kloka resonemang bland deltagarna.

 

Framtidsmötet 2019 må vara över men med två givande dagar i bagaget kan HSB Sydost gå in i ett nytt år, med nya möjligheter och utmaningar, och fortsätta utveckla det goda boendet tillsammans.