Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets styrelsekonferens hade fokus på den hållbara människan

14 oktober 2019 Årets styrelsekonferens är över för denna gång. Med en fullsatt konferens och ett fullspäckat schema var succén ett faktum.

Vår styrelsekonferens ger tillfälle för styrelseledamöter från våra medlemsföreningar att inspireras, umgås och utvecklas. Det här året genomfördes konferensen den 11-12 oktober och i vanlig ordning på härliga Ystad Saltsjöbad. Vi riktar ett stort tack till alla konferensdeltagare som tillsammans bidrog till ännu en lyckad konferens! Temat för konferensen var hållbarhet och människan bakom tröskeln.

Innan konferensen startade bjöd HSB Skånes styrelse på en presentation av nuläget med en blick in i framtiden.

Fredagen inleddes därefter av HSB Skånes vd Ann Irebo innan hon lämnade scenen fri för HSB Skånes jurister där Catrin Holmström pratade om störningar och styrelsens ansvar vid sådana. Därefter berättade Lunds kommuns Kvarbo om sitt arbete för att hjälpa personer som av olika anledningar riskerar att förlora sin bostad. Förmiddagens juridikpass avslutades av Rickard Bergström som pratade om Kronofogdens process och vad som händer om ett störningsärende hamnar hos dem.

Efter lunch presenterade Anne Siivola, bosocial chef på HSB Skåne, den nyinstiftade tjänsten och lämnade samtidigt över ett pris för rådigt handlande i tjänsten till Magnus Sjöberg, förvaltare i Kristianstad. Därefter berättade representanter från MKB om deras bosociala satsning och den vinning detta innebär för fastigheterna, områdena och inte minst den enskilda individen.

Fredagen avslutades med en fartfylld, intressant och rolig föreläsning av Polisens kommunikatör Ewa Gun Westford.

Som traditionen bjuder blev det trerättersmiddag och underhållning under fredagskvällen.

Lördagen körde igång med ett rafflande seminarie-schema där deltagarna fick tre olika seminarium att fördjupa sig lite mer i: Hållbarhetsbidraget, Ekonimisk hållbarhet och Stabmyte eller Relining?.

Efter lunchen var det så dags för konferensens hedersgäst – Christer Fuglesang. Det blev ett spännande rymdpotpurri som gav en inblick i hur en rymdresa går till blandat med forskning och fantastiska bilder.

Stort tack till alla deltagare, föreläsare och personal.