Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets bostadsrättsförening 2020 värnar om medlemmarna.

18 september 2020 Tisdagen den 15 september korades årets bostadsrättsförening 2020. Vinsten går till HSB brf Linden i Ystad för deras engagemang för sina medlemmar.

Med en motivering som talar för vikten av social gemenskap i bostadsrättsföreningen kammade HSB brf Linden hem priset som årets bostadsrättsförening 2020. Föreningens ordförande, Per Hellborg, hade blivit kallad på möte till HSB Skånes marknadsområdeskontor i Ystad under tisdagen. Mikael Gustafson, marknadsområdeschef i Ystad, överlämnade presenten till en aningens förvånad och mycket positivt överraskad ordförande.

– Det här är helt över förväntan och verkligen glädjande! Vi har jobbat målinriktat och att trädgården blev klar till just denna sommar har gjort att våra äldre medlemmar kunnat fortsätta att träffas utomhus på säkert avstånd, säger Per Hellborg, ordförande i HSB brf Linden.

Pers bästa tips för att få sina boende och medlemmar att trivas är att lyssna på deras önskemål och försöka att tillgodose dem.

Föreningen belönades med ett presentkort på Ystad Plantskola. Stort grattis till utmärkelsen önskar vi på HSB Skåne!

Motiveringen lyder:

I HSB brf Linden i Ystad är de boende till stor del 55+ och flera ensamhushåll. Styrelsen har därför genom olika insatser försökt att öka gemenskapen, trivseln och tryggheten. I flera år har de arrangerat luciakaffe som är mycket uppskattat. Detta har inspirerat styrelsen till att utöka antalet träffar. De har därför sedan en tid tillbaka också arrangerat pubkväll varannan månad där de boende träffas samlingslokalen.

HSB brf Linden har också förnyat och förskönat sin gemensamma trädgård och efter färdigställandet firades detta med grillparty för alla boende. En av de boende i föreningen är chaufför på Lilla tåget (som vanligtvis kör turister runt Ystad sommartid) och sedan två år tillbaka har föreningen sommartid erbjudit en rundtur med detta tåg där färden slutar vid ett av Ystad trevliga sommarcaféer. Detta har gjort det möjligt för föreningens boende som är rörelsehindrade att komma ut på en fin tur runt Ystad.

Sedan hösten 2019 anordnas café Linden där de boende träffas och dricker kaffe med kaffebröd varannan onsdag till självkostnadspris. Sommartid samlas de som vill vid föreningens boulebana en gång i veckan för tävla i boule. Det fina gensvar som styrelsen har fått från de boende sporrar dem till att arbeta vidare med insatser för att öka gemenskapen, trivseln och tryggheten i föreningen.