Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Inflyttning i HSB:s toppmoderna och nyrenoverade hyresrätter i Halmstad

01 oktober 2020 Nu står de toppmoderna lägenheterna på Maratonvägen 6 i Halmstad färdiga. HSB Gambrinus är därmed klara med den andra av tre etapper i en omfattande upprustning.
– Båda husen är i fantastiskt skick. Nu är vi taggade på att komma i gång även med det tredje och sista huset på fastigheten, säger Mattias Åkerberg ansvarig hyresförvaltare på HSB Gambrinus.

Fastigheten Husaren 3 på Västra Gustavsfält i Halmstad håller på att få en helt ny form. I fjol inledde HSB Götas fastighetsbolag Gambrinus den stora upprustningen med att renovera Maratonvägen 2. När väl det var klart påbörjades upprustningen av nummer 6, som i dagarna är klart för inflyttning.

– De nyrenoverade husen rymmer 18 lägenheter vardera, med både ettor och treor. Totalt har vi nu alltså 36 lägenheter av toppstandard i det här området, säger Mattias Åkerberg.

Samtliga lägenheter har välplanerade kök, rymliga badrum och balkonger. I vardagsrummen är allt nytt, förutom den fantastiska original-fiskbensparketten som har slipats och oljats in. I källaren finns stora förråd, försedda med riktiga låscylindrar. Tvättstugorna är väl tilltagna i storlek och innehåller dubbla tvättmaskiner och torktumlare samt torkskåp, torkrum och mangel.

När två av tre hus är klara, ser Mattias Åkerberg fram emot att sätta i gång upprustningen av det tredje och sista huset i fastigheten, Maratonvägen 4. Arbetet kommer att påbörjas under 2021 och utöver renovering i liknande stil som de andra två husen, planerar man för fler lägenheter per våningsplan.

- Ja, detta hus är något större än de andra två och boendeytorna större än vad marknaden efterfrågar så här bygger vi nu för ytterligare 12 lägenheter. Totalt blir det 30 lägenheter bestående av ettor, tvåor och fyror när vi är färdiga. Det ligger i linje med vårt hållbarhetstänk, att skapa boende för fler när möjligheten ges.

2014 förvärvade HSB Gambrinus fastigheten Husaren 3 av Halmstads Fastighets AB. När ombyggnationen står klar finns totalt 66 hyresrätter med närhet till högskola och kollektivtrafik.

För frågor kontakta:

Mattias Åkerberg, hyresförvaltare, HSB Göta

Tel: 010- 442 36 52