Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Kvarteret Posse i nästa fas - detaljplanen kommer ut på granskning

18 februari 2021 Kvarteret Posse ligger på Pantarholmen i Karlskrona, en idag obesökt plats med enastående utsikt över havet. HSB har med sitt förslag som ligger till grund för detaljplanen velat göra något speciellt med platsen, och öppna upp för besökare som vill njuta av utsikten eller strosa utmed vattnet.

Det har varit en lång process, men nu hoppas HSB att alla parter är enade om att det är ett bra förslag för platsen och detaljplanen förväntas därmed vinna laga kraft efter sommaren. När det är klart får HSB byggrätt och kan gå vidare in i det slutliga skedet av processen – byggnationen.

Från ödehus till drömboende
Fastigheten är idag bebyggd med gamla tegelhus som inte längre är i brukbart skick. HSB håller på att utreda möjligheterna för att återanvända tegel och sten från de fina gamla byggnaderna. Kvarteret Posse består av en park nere vid gatan samt en platå som ligger högre än anslutande fastigheter. I det nya kvarteret ryms fyra flerbostadshus med ca 190 nya lägenheter i varierande storlekar. Det stora utbudet av lägenheter ska möjliggöra för alla som önskar att kunna hitta en passande lägenhet. Allt från väl planerade mindre ettor till stora våningar med generösa takterrasser samsas i kvarteret.

Efter sanering av parken nere vid Landsvägsgatan ska en ny park skapas. Här ska det finnas möjligheter för både boende och besökare att komma till en lummig plats med tydliga kopplingar till den nya Tullparken.

Ett steg vidare i HSB:s etablering i området
Kvarteret Posse blir HSB Sydost andra nybyggnationsprojekt på Pantarholmen i Karlskrona på senare tid. Där finns även HSB Brf Garvaren med 67 bostadsrätter om 1 – 4 rum och kök, samt 47 hyresrättslägenheter. Hyresgästerna flyttade in under oktober 2020, och bostadsrätterna har inflyttning i september 2021.

I byggnaden finns även HSB Sydost nya lokalkontor. Där inryms personal från samtliga affärsområden, allt från fastighetsservice till nyproduktion och ekonomi. På plats sitter även kundtjänsten inom HSB Sydost, som tar emot alla sorters frågor och ärenden från medlemmarna.