Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

NCC bygger 48 bostadsrätter åt HSB i Jönköping

17 mars 2021 HSB Göta ger NCC i uppdrag att bygga 48 bostadsrätter som bildar Brf Fågeln i centrala Jönköping nära Vättern. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 125 MSEK.

–Intresset för projektet har varit stort, det verkar som att många väntat på nya lägenheter på stans östra sida nära grönområden, strand och stadsliv. På HSB tänker vi långsiktigt och hållbart vid nybyggnation och tillsammans med NCC ser vi nu fram emot att förverkliga nya bostäder för Jönköpingsborna, säger Håkan Göransson.

I området Liljeholmen, centralt i Jönköping och nära Vätterstranden, ska NCC bygga HSB Brf Fågeln. Kvarteret omfattar 48 bostadsrätter som fördelas i fyra hus med fyra våningar. Lägenheterna blir i varierande storlekar mellan 2–4 rum och kök med uteplats eller balkong.

Husen får en fasad av tegel i tre kulörer med inslag av glas och metall. Mellan huskropparna skapas en innergård med grönytor samt lek- och sittplatser. Det byggs även gemensamma utrymmen som styrelserum, tvättstuga, cykelförråd och rum för övernattande gäster.

Bostäderna får genomgående bra materialval och högt ställda energikrav för låg driftskostnad. Solceller placeras på taket och parkeringen förbereds med laddinfrastruktur för laddning av elfordon.

– Vårt samarbete med HSB går många år tillbaka och vi har flera pågående projekt tillsammans runt om i landet. Med den samlade kompetensen och NCC:s gedigna erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder ser vi fram emot att bidra med fler nya hem i Jönköping, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden.

Affären är en utförandeentreprenad om cirka 125 MSEK. Byggstart sker under våren 2021. Inflyttning beräknas till våren 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Håkan Göransson, projektledare HSB Göta, 010-442 36 42

Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden, 073-942 73 16
Linda Sällström, kommunikationspartner NCC, 08-585 518 70